Малком - мистерија у Барселони!

Шта се дешава са играчем којег су Каталонци украли Роми испред носа?!

Фудбал 08.10.2018 | 00:00
Малком - мистерија у Барселони!
Летос је као права бомба одјекнула вест да се бразилски фудбалер Малком буквално из авиона за Рим и потпис уговора са Ромом вратио у Бордо, да би се дан касније појавио у Барселони и потписао вишегодишњи уговор са каталонским гигантом који је за ову “трансфер отмицу” платио 41.000.000 евра. Навијачи су, логично, после такве драма и халабуке очекивали да виде играча за којег је клуб био спреман да изведе такву вратоломију, али нешто је очигледно кренуло по злу. Или једноставно, није легло.

Јер, у досадашњем току сезоне Бразилац је одиграо само 27 минута. Дебитовао је 25. Августа у победи над Ваљадолидом када је одиграо седам минута, а онда месец дана касније, тачније 26. септембра добио још 20 минута у дуелу са Леганесом. Против Ваљадолида је Барселона славила са 1:0, а у дуелу са тимом из мадридског предграђа Леганс је тријумфовао са 2:1. Последња потврда теорије да нешто ипак није у реду стигла је у виду списка играча на које тренер Ернесто Валверде рачуна за утакмицу са Тотенхемом у Лиги шампиона, а на њему поново Малкома.

А цела ова прича долази у тренутку када се Барселона налази у резултатској, па и играчкој кризи, што јој даје додатну тежину. Каталонци на три првенствена меча заредом нису забележили победу и навијачи, односно јавност навикнута на победе и атрактивну игру, захтевају промене. Што кадровске, што формацијске. Али, ни у причи о тим евентуалним променама Малкома нема на видику. Играла је Барселона у претходном периоду у формацији 4-3-3, што јој ове сезоне и није донело неки епохални резултат, а све су гласнија мишљења да би требало да се врати провереном систему 4-4-2 који се прошле сезоне показао као добар.

У сваком случају, шпански медији наводе да Валверде није задовољан оним што Малком показује на тренинзима, па чак ни начином на који је искористио то мало минута што је добио на терену. Чињеница је, додуше, да је Малкому одмогло и то што је у претходном периоду имао и одређених проблема са повредама, али са друге стране, појављују се и мишљења у тиражним медијима попут Спорта и Ел Мундо Депортива о томе зашто је Бразилац уопште и доведен на Ноу Камп.

Подсећања ради, Малком се ни док је играо за Бордо није баш показао као “цвећка”. У неколико наврата је кршио клупску дисциплину, па су га “навијачи” хватали у проводу после неких пораза Бордоа. Јасно је и да, ако Бордо то није желео да трпи, још мање такав луксуз себи сме да дозволи гигант као што је Барселона.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар