Malkom - misterija u Barseloni!

Šta se dešava sa igračem kojeg su Katalonci ukrali Romi ispred nosa?!

Fudbal 08.10.2018 | 00:00
Malkom - misterija u Barseloni!
Letos je kao prava bomba odjeknula vest da se brazilski fudbaler Malkom bukvalno iz aviona za Rim i potpis ugovora sa Romom vratio u Bordo, da bi se dan kasnije pojavio u Barseloni i potpisao višegodišnji ugovor sa katalonskim gigantom koji je za ovu “transfer otmicu” platio 41.000.000 evra. Navijači su, logično, posle takve drama i halabuke očekivali da vide igrača za kojeg je klub bio spreman da izvede takvu vratolomiju, ali nešto je očigledno krenulo po zlu. Ili jednostavno, nije leglo.

Jer, u dosadašnjem toku sezone Brazilac je odigrao samo 27 minuta. Debitovao je 25. Avgusta u pobedi nad Valjadolidom kada je odigrao sedam minuta, a onda mesec dana kasnije, tačnije 26. septembra dobio još 20 minuta u duelu sa Leganesom. Protiv Valjadolida je Barselona slavila sa 1:0, a u duelu sa timom iz madridskog predgrađa Legans je trijumfovao sa 2:1. Poslednja potvrda teorije da nešto ipak nije u redu stigla je u vidu spiska igrača na koje trener Ernesto Valverde računa za utakmicu sa Totenhemom u Ligi šampiona, a na njemu ponovo Malkoma.

A cela ova priča dolazi u trenutku kada se Barselona nalazi u rezultatskoj, pa i igračkoj krizi, što joj daje dodatnu težinu. Katalonci na tri prvenstvena meča zaredom nisu zabeležili pobedu i navijači, odnosno javnost naviknuta na pobede i atraktivnu igru, zahtevaju promene. Što kadrovske, što formacijske. Ali, ni u priči o tim eventualnim promenama Malkoma nema na vidiku. Igrala je Barselona u prethodnom periodu u formaciji 4-3-3, što joj ove sezone i nije donelo neki epohalni rezultat, a sve su glasnija mišljenja da bi trebalo da se vrati proverenom sistemu 4-4-2 koji se prošle sezone pokazao kao dobar.

U svakom slučaju, španski mediji navode da Valverde nije zadovoljan onim što Malkom pokazuje na treninzima, pa čak ni načinom na koji je iskoristio to malo minuta što je dobio na terenu. Činjenica je, doduše, da je Malkomu odmoglo i to što je u prethodnom periodu imao i određenih problema sa povredama, ali sa druge strane, pojavljuju se i mišljenja u tiražnim medijima poput Sporta i El Mundo Deportiva o tome zašto je Brazilac uopšte i doveden na Nou Kamp.

Podsećanja radi, Malkom se ni dok je igrao za Bordo nije baš pokazao kao “cvećka”. U nekoliko navrata je kršio klupsku disciplinu, pa su ga “navijači” hvatali u provodu posle nekih poraza Bordoa. Jasno je i da, ako Bordo to nije želeo da trpi, još manje takav luksuz sebi sme da dozvoli gigant kao što je Barselona.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar