Едберг о Федереру...

Три Слема у његовим годинама, невероватно је! Бивши шведски тенисер Стефан Едберг једно време тренирао је Роџера Федерера, а сада је открио детаље из њихове сарадње.

Тенис 04.10.2018 | 08:30
Едберг о Федереру...
Едберг се прославио као тенисер, шестоструки је Гренд слем шампион, а био је и први тенисер планете.

Он се у тениским "водама" нашао на кратко, када је био у тиму Швајцарца Роџера Федерера, а пре сарадње са њим није имао превише контакта са тениским светом.

"Био сам ван Тура, имао сам неке контакте али не превише, и онда ме је позвао Федерер и тиме направио велику промену у мом животу. То је био прави изазов, да се вратим на Тур. Био сам му нешто као ментор-тренер, јер је срећом ту био и Северин Лути, као и цео Роџеров тим", рекао је Едберг за "Индиа Тодаy".

Едберг је открио разлог Федереровог позива и тога шта је Швајцарцу било потребно.

"Желео је да промени нешто. Сезона 2013. није била баш најбоља за њега и желео је да направи промену. Замени оје рекете и почели смо да мењамо неке ствари у његовој игри. Провели смо заједно две године и било је сјајно", додао је Едберг.

Едберг се диви Роџеровог мотивацији и цени све што је он постигао, иако је дубоко зашао у четврту деценију живота.

"Он и даље воли ову игру и мотивисан је. Чак и када смо почели да сарађујемо био је 'гладан'. Желео је да напредује и да игра тако да може да освоји још неки Гренд слем. Са 33, 34 године био је јако близу да освоји неки Слем. Затим је направио паузу и одједном освојио три титуле. Да то урадите са у његовим годинама, са 36, стваро је невероватно",јасан је прослављени Швеђанин.

Федерер није освојио ниједан Гренд слем од 2012-2017, али су уследиле две титуле на Асутралијан опени и једна на Вимблдону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар