Edberg o Federeru...

Tri Slema u njegovim godinama, neverovatno je! Bivši švedski teniser Stefan Edberg jedno vreme trenirao je Rodžera Federera, a sada je otkrio detalje iz njihove saradnje.

Tenis 04.10.2018 | 08:30
Edberg o Federeru...
Edberg se proslavio kao teniser, šestostruki je Grend slem šampion, a bio je i prvi teniser planete.

On se u teniskim "vodama" našao na kratko, kada je bio u timu Švajcarca Rodžera Federera, a pre saradnje sa njim nije imao previše kontakta sa teniskim svetom.

"Bio sam van Tura, imao sam neke kontakte ali ne previše, i onda me je pozvao Federer i time napravio veliku promenu u mom životu. To je bio pravi izazov, da se vratim na Tur. Bio sam mu nešto kao mentor-trener, jer je srećom tu bio i Severin Luti, kao i ceo Rodžerov tim", rekao je Edberg za "India Today".

Edberg je otkrio razlog Federerovog poziva i toga šta je Švajcarcu bilo potrebno.

"Želeo je da promeni nešto. Sezona 2013. nije bila baš najbolja za njega i želeo je da napravi promenu. Zameni oje rekete i počeli smo da menjamo neke stvari u njegovoj igri. Proveli smo zajedno dve godine i bilo je sjajno", dodao je Edberg.

Edberg se divi Rodžerovog motivaciji i ceni sve što je on postigao, iako je duboko zašao u četvrtu deceniju života.

"On i dalje voli ovu igru i motivisan je. Čak i kada smo počeli da sarađujemo bio je 'gladan'. Želeo je da napreduje i da igra tako da može da osvoji još neki Grend slem. Sa 33, 34 godine bio je jako blizu da osvoji neki Slem. Zatim je napravio pauzu i odjednom osvojio tri titule. Da to uradite sa u njegovim godinama, sa 36, stvaro je neverovatno",jasan je proslavljeni Šveđanin.

Federer nije osvojio nijedan Grend slem od 2012-2017, ali su usledile dve titule na Asutralijan openi i jedna na Vimbldonu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar