Потврдио и Лацио: Сергеј је потписао!

Оно што је недељама уназад најављивано - сада се и догодило.  Лацио истерао своје, Милинковић Савић без клаузуле о цени слободи! У клубу остаје и Ћиро Имобиле.

Фудбал 01.10.2018 | 20:45
Потврдио и Лацио: Сергеј је потписао!
Сергеј Милинковић-Савић (23) остао је овог лета у Риму, где је први човек Лација Клаудио Лотито дуго понављао да је цена српског везисте заиста вртоглава - 120 милиона евра!

Иако се месецима уназад некадашњи ђак и првотимац Војводине доводио у везу са скоро свим највећим клубовима Европе, он је остао на Олимпику и започео нову сезону.

Овог понедељка, Лацио је озваничио да је Милинковић-Савић потписао и нови уговор, до 2023. године.

Према информацијама из Италије, Сергеј ће на основу данас потписаног документа иматигодишњу плату од три милиона евра и неће имати "излазну" клаузулу, односно одредницу која би га за одређени износ учинила слободним играчем без обзира на став Лација.

У истом дану, Лацио је потписао нови уговор и са првим нападачем Ћиром Имобилеом, који ће имати мало "јачу" плату од Милинковић-Савића и зарађиваће 3,2 милиона евра по сезони.

Раније овог понедељка, Лотито је још једном говорио о интересовању богатих за Сергеја минулог лета.

"Постигао сам договор са тренером Симонеом Инзагијем да Милинковић-Савића не продајемо овог лета. Добили смо веома велику понуду за њега, дан пре краја прелазног рока и имали смо план да га заменимо новим играчем, али није било довољно времења", рекао је он.

Први човек Лација још једном је критиковао овогодишње правило да прелазни рок у Италији траје до 18. августа.

"Неки добронамерни људи су у мом одсуству одлучили да се 'пијаца' заврши раније. Лига је тако сама себи направила штету и онемогућила да склапамо послове до 31. августа, као у Шпанији или у Француској. Зато, када је понуда стигла 17. августа нисам могао да га продам. И поврх свега, то сам обећао тренеру, а држим обећања".

"Нећу да откријем колики је новац био у питању. Волим да превазиђем изазове. Видећемо да ли сам био у праву или не. Могао сам да га продам за огроман новац, али нисам", открио је Лотито, од кога смо овог лета већ неколико пута чули сличну изјаву.

У поређењу са сумама које се деле по Европи сасвим скромна плата за, како каже председник Клаудио Лотито, једног од четири или пет најбољих играча света на тој позицији. Али за Лацијеве услове јасан доказ да у Риму Сергеја Милинковића Савића виде као играча око кога ће се градити будућност клуба. Оно што је најављивано већ недељама данас је и озваничено: Милинковић Савић је потписао нови уговор са Лацијалима, којима се тако обавезао на верност до 30. јуна 2023. године.

И још један разлог за радост навијача Бјанкоселеста: уговор је до 2023. продужио и најбољи нападач Ћиро Имобиле. Он ће сада бити и најплаћенији играч тима са зарадом од 3.200.000 евра годишње.

Одмах иза њега је Милинковић Савић, коме су примања скочила са 1.800.000 на округло 3.000.000 евра по сезони с тим да би са бонусима могла да буду и значајно виша. Колики су тачно бонуси засад је мистерија.

Главни утисак је ипак да је Лацио успео да истера своје, пошто у новом уговору Милинковића Савића нема откупне клаузула што ће Лотиту дозволити да настави да се цењка и инсистира на обештећењу које сматра за адекватно, иако га тржиште засад демантује. Није тајна да је још летос могао да узме огроман новац на српском репрезентативцу, али нико није желео да иде баш до 150.000.000 евра на колико је председник клуба проценио Сергеја.


Постојање клаузуле барем би свим клубовима јасно поручило колико треба да се испрсе. Овако, све је наЛотиту, а он је често умео и да изгуби новац тврдоглаво не одступајући од сопствене процене. Подсетимо, баш јутрос је у Ил Темпу освануо интервју у коме Лацијев газда тврди да је на столу имао непристојну понуду за Милинковића Савића, али да је она стигла тек 17. августа и да за тих 24 часа (прелазни рок у Серији А се овог лета завршио 18. августа) није могао да доведе адекватну замену. Приде, обећао је тренеру Симонеу Инзагију да неће продати Сергеја. Тако бар каже Лотито.
“Не радим за паре, волим да прескачем изазове. Видећемо да ли сам био у праву или не“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар