Potvrdio i Lacio: Sergej je potpisao!

Ono što je nedeljama unazad najavljivano - sada se i dogodilo.  Lacio isterao svoje, Milinković Savić bez klauzule o ceni slobodi! U klubu ostaje i Ćiro Imobile.

Fudbal 01.10.2018 | 20:45
Potvrdio i Lacio: Sergej je potpisao!
Sergej Milinković-Savić (23) ostao je ovog leta u Rimu, gde je prvi čovek Lacija Klaudio Lotito dugo ponavljao da je cena srpskog veziste zaista vrtoglava - 120 miliona evra!

Iako se mesecima unazad nekadašnji đak i prvotimac Vojvodine dovodio u vezu sa skoro svim najvećim klubovima Evrope, on je ostao na Olimpiku i započeo novu sezonu.

Ovog ponedeljka, Lacio je ozvaničio da je Milinković-Savić potpisao i novi ugovor, do 2023. godine.

Prema informacijama iz Italije, Sergej će na osnovu danas potpisanog dokumenta imatigodišnju platu od tri miliona evra i neće imati "izlaznu" klauzulu, odnosno odrednicu koja bi ga za određeni iznos učinila slobodnim igračem bez obzira na stav Lacija.

U istom danu, Lacio je potpisao novi ugovor i sa prvim napadačem Ćirom Imobileom, koji će imati malo "jaču" platu od Milinković-Savića i zarađivaće 3,2 miliona evra po sezoni.

Ranije ovog ponedeljka, Lotito je još jednom govorio o interesovanju bogatih za Sergeja minulog leta.

"Postigao sam dogovor sa trenerom Simoneom Inzagijem da Milinković-Savića ne prodajemo ovog leta. Dobili smo veoma veliku ponudu za njega, dan pre kraja prelaznog roka i imali smo plan da ga zamenimo novim igračem, ali nije bilo dovoljno vremenja", rekao je on.

Prvi čovek Lacija još jednom je kritikovao ovogodišnje pravilo da prelazni rok u Italiji traje do 18. avgusta.

"Neki dobronamerni ljudi su u mom odsustvu odlučili da se 'pijaca' završi ranije. Liga je tako sama sebi napravila štetu i onemogućila da sklapamo poslove do 31. avgusta, kao u Španiji ili u Francuskoj. Zato, kada je ponuda stigla 17. avgusta nisam mogao da ga prodam. I povrh svega, to sam obećao treneru, a držim obećanja".

"Neću da otkrijem koliki je novac bio u pitanju. Volim da prevaziđem izazove. Videćemo da li sam bio u pravu ili ne. Mogao sam da ga prodam za ogroman novac, ali nisam", otkrio je Lotito, od koga smo ovog leta već nekoliko puta čuli sličnu izjavu.

U poređenju sa sumama koje se dele po Evropi sasvim skromna plata za, kako kaže predsednik Klaudio Lotito, jednog od četiri ili pet najboljih igrača sveta na toj poziciji. Ali za Lacijeve uslove jasan dokaz da u Rimu Sergeja Milinkovića Savića vide kao igrača oko koga će se graditi budućnost kluba. Ono što je najavljivano već nedeljama danas je i ozvaničeno: Milinković Savić je potpisao novi ugovor sa Lacijalima, kojima se tako obavezao na vernost do 30. juna 2023. godine.

I još jedan razlog za radost navijača Bjankoselesta: ugovor je do 2023. produžio i najbolji napadač Ćiro Imobile. On će sada biti i najplaćeniji igrač tima sa zaradom od 3.200.000 evra godišnje.

Odmah iza njega je Milinković Savić, kome su primanja skočila sa 1.800.000 na okruglo 3.000.000 evra po sezoni s tim da bi sa bonusima mogla da budu i značajno viša. Koliki su tačno bonusi zasad je misterija.

Glavni utisak je ipak da je Lacio uspeo da istera svoje, pošto u novom ugovoru Milinkovića Savića nema otkupne klauzula što će Lotitu dozvoliti da nastavi da se cenjka i insistira na obeštećenju koje smatra za adekvatno, iako ga tržište zasad demantuje. Nije tajna da je još letos mogao da uzme ogroman novac na srpskom reprezentativcu, ali niko nije želeo da ide baš do 150.000.000 evra na koliko je predsednik kluba procenio Sergeja.


Postojanje klauzule barem bi svim klubovima jasno poručilo koliko treba da se isprse. Ovako, sve je naLotitu, a on je često umeo i da izgubi novac tvrdoglavo ne odstupajući od sopstvene procene. Podsetimo, baš jutros je u Il Tempu osvanuo intervju u kome Lacijev gazda tvrdi da je na stolu imao nepristojnu ponudu za Milinkovića Savića, ali da je ona stigla tek 17. avgusta i da za tih 24 časa (prelazni rok u Seriji A se ovog leta završio 18. avgusta) nije mogao da dovede adekvatnu zamenu. Pride, obećao je treneru Simoneu Inzagiju da neće prodati Sergeja. Tako bar kaže Lotito.
“Ne radim za pare, volim da preskačem izazove. Videćemo da li sam bio u pravu ili ne“.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar