Припреме за градњу нове школе

Уклањањем досадашњег школског објекта, у Горњем Магнојевићу су почели припремни радови за изградњу нове зграде за петоразредно подручно одјељење Основне школе „Стеван Немања" из Горњег Драгаљевца.

Република Српска 01.10.2018 | 14:37
Припреме за градњу нове школе
За реализацију пројекта обезбијеђено је 50.000 конвертибилних марака из градског буџета, од чега ће 40.000 КМ бити употребљено за изградњу објекта, а 10.000 за документацију и дозволе. Поступак јавне набавке за избор најповољнијег извођача радова је у току, а у плану је да ове године на мјесту раније школе буде изграђен дио новог школског објекта.

У новој школи, на површини од 180 квадратних метара биће двије учионице и остале просторије потребне за наставу.

- С обзиром на то да на подручју Семберије имамо раширену мрежу школа по мјесним заједницама, указала се потреба да и у Горњем Магнојевићу изградимо нову школу. Иако није наша надлежност, улажемо у побољшање услова за образовање наших ученика јер су они наша будућност. Изградњом ове школе заокружићемо цјелину у образовном систему, јер ће сви ученици и студенти имати адекватне и комфорне услове за образовање у основном и средњем образовању, односно на факултетима - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Одборник у Скупштини Града Бијељина Драго Стајић подсјетио је да је основно образовање у надлежности Министарства просвјете и културе Републике Српске, али да Градска управа није могла да чека да они предузму нешто да би нова школа у Горњем Магнојевићу била изграђена.

- Ово је један од показатеља колико Влада и ресорно Министарство запостављају Семберију и не воде рачуна о условима за образовање ученика. Градска управа је објезбједила средства да направи савремену школу, да би дјеца Горњег Магнојевића и околине имала добре услове за учење - навео је Стајић.

Свој допринос уклањању старог школског објекта у Горњем Магнојевићу, на чијем мјесту ће бити грађена нова школа, дали су и чланови Актива Младих Српске демократске странке Бијељина.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар