Pripreme za gradnju nove škole

Uklanjanjem dosadašnjeg školskog objekta, u Gornjem Magnojeviću su počeli pripremni radovi za izgradnju nove zgrade za petorazredno područno odjeljenje Osnovne škole „Stevan Nemanja" iz Gornjeg Dragaljevca.

Republika Srpska 01.10.2018 | 14:37
Pripreme za gradnju nove škole
Za realizaciju projekta obezbijeđeno je 50.000 konvertibilnih maraka iz gradskog budžeta, od čega će 40.000 KM biti upotrebljeno za izgradnju objekta, a 10.000 za dokumentaciju i dozvole. Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova je u toku, a u planu je da ove godine na mjestu ranije škole bude izgrađen dio novog školskog objekta.

U novoj školi, na površini od 180 kvadratnih metara biće dvije učionice i ostale prostorije potrebne za nastavu.

- S obzirom na to da na području Semberije imamo raširenu mrežu škola po mjesnim zajednicama, ukazala se potreba da i u Gornjem Magnojeviću izgradimo novu školu. Iako nije naša nadležnost, ulažemo u poboljšanje uslova za obrazovanje naših učenika jer su oni naša budućnost. Izgradnjom ove škole zaokružićemo cjelinu u obrazovnom sistemu, jer će svi učenici i studenti imati adekvatne i komforne uslove za obrazovanje u osnovnom i srednjem obrazovanju, odnosno na fakultetima - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina Drago Stajić podsjetio je da je osnovno obrazovanje u nadležnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, ali da Gradska uprava nije mogla da čeka da oni preduzmu nešto da bi nova škola u Gornjem Magnojeviću bila izgrađena.

- Ovo je jedan od pokazatelja koliko Vlada i resorno Ministarstvo zapostavljaju Semberiju i ne vode računa o uslovima za obrazovanje učenika. Gradska uprava je objezbjedila sredstva da napravi savremenu školu, da bi djeca Gornjeg Magnojevića i okoline imala dobre uslove za učenje - naveo je Stajić.

Svoj doprinos uklanjanju starog školskog objekta u Gornjem Magnojeviću, na čijem mjestu će biti građena nova škola, dali su i članovi Aktiva Mladih Srpske demokratske stranke Bijeljina.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar