Званично - "Биг бејби" Дејвис потписао за Задар!

Бивши НБА шампион са Бостон Селтиксима, Глен Дејвис, потписао је уговор са хрватским Задром до краја сезоне.  НБА шампион у Задру, после ТРИ године ван кошарке.  Клуб из Далмације довео је једног од успешнијих Американаца који су играли на овим просторима.

Кошарка 01.10.2018 | 18:30
Званично - "Биг бејби" Дејвис потписао за Задар!
Искусни центар познат под надимком "Биг Бејби" (Биг Бабy) био је једна од битних карика у екипи Селтикса поред Пола Пирса, Кевина Гарнета и Реја Алена на путу ка титули 2008. када су у великом финалу победили Лос Анђелес Лејкерсе.

Дејвис има 32 године, а у Задру се на паркет враћа после трогодишње кошаркашке пензије. 

Последњу сезону одиграо је 2014/2015 за Лос Анђелес Клиперсе, а током каријере је наступао још за Орландо Меџик, а просечно је бележио осам поена уз 4,4 скокова на 514 НБА утакмица.

Осим корпулентне грађе имао је репутацију изузетно интелигентног кошаркаша који лако проналази решења у тешким ситуацијама и атрактивно проиграва саиграче. 

При крају НБА каријере проблем су му правиле повреде и претерана гојазност, а са паркета се "привремено" повукао због излета у филмску индустрију као продуцент, а протеклог лета се у форму враћао играјући баскет 3x3 у атрактивној Биг3 лиги коју је покренуо репер и глумац Ајс Кјуб (Ице Цубе). 

Дејвисов долазак у Задар се очекује средином ове недеље, али видећемо да ли ће бити спреман да дебитује већ у суботу против Цедевите.



КК Задар довео је НБА шампиона!

Глен "Биг Бејби" Дејвис (32 године, 206 центиметара), освајач титуле са Бостоном 2008, потписао је уговор са хрватским клубом и званично је стигао у АБА лигу.

Познати крилни центар, члан славне генерације Селтикса, формално је постао нови члан Задра, са којим је потписао уговор до краја сезоне, уз могућност да клуб раскине сарадњу после два месеца.

"Дејвис се очекује у Задру средином недеље, а у саставу би могао бити већ у суботу, када ће Задрани у Крешином дому угостити загребачку Цедевиту, у другом колу АБА лиге", објавио је нови клуб дугогодишњег НБА играча.

Дејвис је годинама играо на највишем нивоу и својим квалитетом и атипичном појавом (131 килограм) био је незгодан за многе ривале. Међутим, озбиљну такмичарску кошарку није играо од 2015. године, када је у септембру био на операцији скочног зглоба леве ноге.

Бивши играч Бостона (2007-11), Орланда (2011-14) и Клиперса (2014-15) укупно је у НБА одиграо 514 утакмица и просечно је постизао осам поена, уз 4,3 скока по мечу.

"Довели смо атрактивног играча који ће сигурно бити магнет за публику. Реч је о кошаркашу који има завидно искуство играња у најјачој лиги света те ће у Задар донети и одређени дашак спектакла. Неко време није играо професионалну кошарку и треба видети колико ће му требати за прилагођавање. Ипак, током преговора исказао је велику жељу да дође у Задар и сматрам да ће комбинација 'Бејби Шека' и задарске публике бити уистину добитна", амбициозно је поручио спортски директор Задра, Бранимир Лонгин.

Љубитељи кошарке у Србији могли би да имају прву прилику да уживо виде Дејвиса 26. октобра, када ће Задар гостовати Партизану.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар