Zvanično - "Big bejbi" Dejvis potpisao za Zadar!

Bivši NBA šampion sa Boston Seltiksima, Glen Dejvis, potpisao je ugovor sa hrvatskim Zadrom do kraja sezone.  NBA šampion u Zadru, posle TRI godine van košarke.  Klub iz Dalmacije doveo je jednog od uspešnijih Amerikanaca koji su igrali na ovim prostorima.

Košarka 01.10.2018 | 18:30
Zvanično - "Big bejbi" Dejvis potpisao za Zadar!
Iskusni centar poznat pod nadimkom "Big Bejbi" (Big Baby) bio je jedna od bitnih karika u ekipi Seltiksa pored Pola Pirsa, Kevina Garneta i Reja Alena na putu ka tituli 2008. kada su u velikom finalu pobedili Los Anđeles Lejkerse.

Dejvis ima 32 godine, a u Zadru se na parket vraća posle trogodišnje košarkaške penzije. 

Poslednju sezonu odigrao je 2014/2015 za Los Anđeles Kliperse, a tokom karijere je nastupao još za Orlando Medžik, a prosečno je beležio osam poena uz 4,4 skokova na 514 NBA utakmica.

Osim korpulentne građe imao je reputaciju izuzetno inteligentnog košarkaša koji lako pronalazi rešenja u teškim situacijama i atraktivno proigrava saigrače. 

Pri kraju NBA karijere problem su mu pravile povrede i preterana gojaznost, a sa parketa se "privremeno" povukao zbog izleta u filmsku industriju kao producent, a proteklog leta se u formu vraćao igrajući basket 3x3 u atraktivnoj Big3 ligi koju je pokrenuo reper i glumac Ajs Kjub (Ice Cube). 

Dejvisov dolazak u Zadar se očekuje sredinom ove nedelje, ali videćemo da li će biti spreman da debituje već u subotu protiv Cedevite.



KK Zadar doveo je NBA šampiona!

Glen "Big Bejbi" Dejvis (32 godine, 206 centimetara), osvajač titule sa Bostonom 2008, potpisao je ugovor sa hrvatskim klubom i zvanično je stigao u ABA ligu.

Poznati krilni centar, član slavne generacije Seltiksa, formalno je postao novi član Zadra, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost da klub raskine saradnju posle dva meseca.

"Dejvis se očekuje u Zadru sredinom nedelje, a u sastavu bi mogao biti već u subotu, kada će Zadrani u Krešinom domu ugostiti zagrebačku Cedevitu, u drugom kolu ABA lige", objavio je novi klub dugogodišnjeg NBA igrača.

Dejvis je godinama igrao na najvišem nivou i svojim kvalitetom i atipičnom pojavom (131 kilogram) bio je nezgodan za mnoge rivale. Međutim, ozbiljnu takmičarsku košarku nije igrao od 2015. godine, kada je u septembru bio na operaciji skočnog zgloba leve noge.

Bivši igrač Bostona (2007-11), Orlanda (2011-14) i Klipersa (2014-15) ukupno je u NBA odigrao 514 utakmica i prosečno je postizao osam poena, uz 4,3 skoka po meču.

"Doveli smo atraktivnog igrača koji će sigurno biti magnet za publiku. Reč je o košarkašu koji ima zavidno iskustvo igranja u najjačoj ligi sveta te će u Zadar doneti i određeni dašak spektakla. Neko vreme nije igrao profesionalnu košarku i treba videti koliko će mu trebati za prilagođavanje. Ipak, tokom pregovora iskazao je veliku želju da dođe u Zadar i smatram da će kombinacija 'Bejbi Šeka' i zadarske publike biti uistinu dobitna", ambiciozno je poručio sportski direktor Zadra, Branimir Longin.

Ljubitelji košarke u Srbiji mogli bi da imaju prvu priliku da uživo vide Dejvisa 26. oktobra, kada će Zadar gostovati Partizanu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar