Пјонтекманија - најбољи дебитант у историји Серије А!

Може ли до подвига Батистуте? Ђеновин газда и не помишља на продају.

Фудбал 03.10.2018 | 20:00
Пјонтекманија - најбољи дебитант у историји Серије А!
Пољска сензација Кшиштоф Пјонтек је залудео Италију! Млади нападач је са осам голова на првих шест утакмица постао најбољи дебитант у историји Серије А. Изједначио је рекорд Карла Хансена (Аталанта) из сезоне 1949/1950.

Са она четири гола у Купу Италије то је 12 погодака на седам утакмица. Постиже гол на сваких 46 минута! Примера ради, Роналдо, Меси и Салах су у досадашњем делу постигли заједно 11 голова. Следећа мета за невероватног Пољака је да изједначи рекорд Габријела Батистуте за најбољи почетак сезоне у италијанском пренству. Легендарни Аргентинац је у сезони 1994/1995 постигао чак 13 голова на првих 11 мечева у сезони! Био је стрелац на свакој од првих 11 утакмица у сезони. Да би поновио тај подвиг, Пјонтек мора да затресе мреже у утакмицама против Парме, Јувентуса, Удинезеа, Милан и Интера. Делује као немогућа мисија, али ни ово до сада нико није очекивао од њега.

И ако не понови тај подвиг, Пјонтек је већ ушао у историју Ђенове као најбољи дебитант у историји клуба. Навијачи и јавност су сложни да председник Енрико Презиози није могао да купи најстаријем италијанском клубу бољи поклон за 125. рођендан.

Велики клубови су већ у стању приправности и бацили су око на младог Пољака. Помињу се Бајерн, Јувентус, Интер, Борусија Дортмунд... Али није реално очлекивати да га Ђенова прода. Макар до следећег лета...

„Била би лудост и да помислим на продају Пјонтека. Наравно да сам пресрећан што смо га довели. Знали смо да је велики таленат и да може да експлодира. У прошлој сезони је постигао 21 гол у пољској лиги, решетајући мреже на све могуће начине. Али били би лицемери да сада кажемо како смо баш ово очекивали од њега“, рекао је Презиози.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар