Pjontekmanija - najbolji debitant u istoriji Serije A!

Može li do podviga Batistute? Đenovin gazda i ne pomišlja na prodaju.

Fudbal 03.10.2018 | 20:00
Pjontekmanija - najbolji debitant u istoriji Serije A!
Poljska senzacija Kšištof Pjontek je zaludeo Italiju! Mladi napadač je sa osam golova na prvih šest utakmica postao najbolji debitant u istoriji Serije A. Izjednačio je rekord Karla Hansena (Atalanta) iz sezone 1949/1950.

Sa ona četiri gola u Kupu Italije to je 12 pogodaka na sedam utakmica. Postiže gol na svakih 46 minuta! Primera radi, Ronaldo, Mesi i Salah su u dosadašnjem delu postigli zajedno 11 golova. Sledeća meta za neverovatnog Poljaka je da izjednači rekord Gabrijela Batistute za najbolji početak sezone u italijanskom prenstvu. Legendarni Argentinac je u sezoni 1994/1995 postigao čak 13 golova na prvih 11 mečeva u sezoni! Bio je strelac na svakoj od prvih 11 utakmica u sezoni. Da bi ponovio taj podvig, Pjontek mora da zatrese mreže u utakmicama protiv Parme, Juventusa, Udinezea, Milan i Intera. Deluje kao nemoguća misija, ali ni ovo do sada niko nije očekivao od njega.

I ako ne ponovi taj podvig, Pjontek je već ušao u istoriju Đenove kao najbolji debitant u istoriji kluba. Navijači i javnost su složni da predsednik Enriko Preziozi nije mogao da kupi najstarijem italijanskom klubu bolji poklon za 125. rođendan.

Veliki klubovi su već u stanju pripravnosti i bacili su oko na mladog Poljaka. Pominju se Bajern, Juventus, Inter, Borusija Dortmund... Ali nije realno očlekivati da ga Đenova proda. Makar do sledećeg leta...

„Bila bi ludost i da pomislim na prodaju Pjonteka. Naravno da sam presrećan što smo ga doveli. Znali smo da je veliki talenat i da može da eksplodira. U prošloj sezoni je postigao 21 gol u poljskoj ligi, rešetajući mreže na sve moguće načine. Ali bili bi licemeri da sada kažemo kako smo baš ovo očekivali od njega“, rekao je Preziozi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar