АБА: Џикић пред "окршај шампиона"...

Неки мисле о Евролиги, неки о Звезди, а нико о Крки! "То је врло опасно", истиче тренер Будућности пред почетак сезоне у АБА лиги.

Кошарка 01.10.2018 | 16:30
АБА: Џикић пред "окршај шампиона"...
Ако је судити по наслову на интернет презентацији АБА лиге ("Судар шампиона у Подгорици"), могло би се доћи до закључка да нас у Морачи очекује велики дерби. Ипак, далеко је од тога - у последњој утакмици првог кола на Јадрану, актуелни шампион Будућност дочекује Крку, која је повратак у друштво најбољих изборила освајањем премијерног издања АБА 2 лиге.

Дуел са клубом који је водио до три титуле првака Словеније за Александра Џикића, као и његове пулене, требало би да буде само загревање за најтежу сезону у историји Ђетића. Подгоричани ће покушати да одбране шампионски прстен, а уједно и одиграти 30 утакмица у Евролиги.

"Не само што је АБА лига квалитетнија, већ је и наш угао у целој причи другачији због учешћа у Евролиги и 30 утакмица против најбољих тимова у Европи. Наредних шест месеци ћемо играти најмање два меча недељно, врло често и три, а ту не рачунам ФИБА прозор у припремном периоду и још два током сезоне. Биће врло тешко. Цедевита је направила врло квалитетну екипу, Црвена звезда бољи тим него прошле сезоне. Партизан има добар тим, Игокеа са врло добрим појединцима и предности да игра једну утакмицу недељно ће бити непријатна, ту су Олимпија, Морнар... Стварно неће бити лагано", рекао је Џикић, а преносе Вијести.

О циљевима у АБА лиги и натрпаном распореду...

"Желимо да будемо у позицији да кроз плеј-оф бранимо титулу, па да видимо докле ћемо стићи. Скупили смо пет дана заједно, надам се да ћемо после Крке имати још три-четири за Звезду и онда креће тај карусел од распореда. Врло је специфична ситуација. Постоје људи који тренутно размишљају само о Евролиги, а не о Крки и Звезди, а они који не размишљају о Евролиги, мисле само на Звезду. Нико не мисли о Крки. То је врло опасно", упозорава Џикић.

Некадашњи тренер Партизана тврди да је Будућност и даље ван жељене форме. 

"Када ћемо бити - стварно не знам. Потребан је заједнички рад, прави се нова подела улога, задатака и права унутар тима. Једна ствар је наш део посла, стручног штаба, а оно што је теже и захтева много више времена је да играчи између себе схвате, прихвате и гурају у истом правцу", подвукао је Џикић за Вијести.
 
АБА ЛИГА - 1. КОЛО

Петак

Олимпија - Морнар 87:66
/Месичек 16 - Врањеш 12/

Црвена звезда - Цибона 78:68
/Регланд 22 - Љубичић 17/

Субота
Цедевита - Партизан 84:87
/Бел 19 - Маринковић 25/

Недеља
Игокеа - Мега Бемакс 79:80
/Зубчић 29 - Битадзе 24/

Понедељак
18.00: ФМП - Задар
21.00: Будућност - Крка

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар