ABA: Džikić pred "okršaj šampiona"...

Neki misle o Evroligi, neki o Zvezdi, a niko o Krki! "To je vrlo opasno", ističe trener Budućnosti pred početak sezone u ABA ligi.

Košarka 01.10.2018 | 16:30
ABA: Džikić pred "okršaj šampiona"...
Ako je suditi po naslovu na internet prezentaciji ABA lige ("Sudar šampiona u Podgorici"), moglo bi se doći do zaključka da nas u Morači očekuje veliki derbi. Ipak, daleko je od toga - u poslednjoj utakmici prvog kola na Jadranu, aktuelni šampion Budućnost dočekuje Krku, koja je povratak u društvo najboljih izborila osvajanjem premijernog izdanja ABA 2 lige.

Duel sa klubom koji je vodio do tri titule prvaka Slovenije za Aleksandra Džikića, kao i njegove pulene, trebalo bi da bude samo zagrevanje za najtežu sezonu u istoriji Đetića. Podgoričani će pokušati da odbrane šampionski prsten, a ujedno i odigrati 30 utakmica u Evroligi.

"Ne samo što je ABA liga kvalitetnija, već je i naš ugao u celoj priči drugačiji zbog učešća u Evroligi i 30 utakmica protiv najboljih timova u Evropi. Narednih šest meseci ćemo igrati najmanje dva meča nedeljno, vrlo često i tri, a tu ne računam FIBA prozor u pripremnom periodu i još dva tokom sezone. Biće vrlo teško. Cedevita je napravila vrlo kvalitetnu ekipu, Crvena zvezda bolji tim nego prošle sezone. Partizan ima dobar tim, Igokea sa vrlo dobrim pojedincima i prednosti da igra jednu utakmicu nedeljno će biti neprijatna, tu su Olimpija, Mornar... Stvarno neće biti lagano", rekao je Džikić, a prenose Vijesti.

O ciljevima u ABA ligi i natrpanom rasporedu...

"Želimo da budemo u poziciji da kroz plej-of branimo titulu, pa da vidimo dokle ćemo stići. Skupili smo pet dana zajedno, nadam se da ćemo posle Krke imati još tri-četiri za Zvezdu i onda kreće taj karusel od rasporeda. Vrlo je specifična situacija. Postoje ljudi koji trenutno razmišljaju samo o Evroligi, a ne o Krki i Zvezdi, a oni koji ne razmišljaju o Evroligi, misle samo na Zvezdu. Niko ne misli o Krki. To je vrlo opasno", upozorava Džikić.

Nekadašnji trener Partizana tvrdi da je Budućnost i dalje van željene forme. 

"Kada ćemo biti - stvarno ne znam. Potreban je zajednički rad, pravi se nova podela uloga, zadataka i prava unutar tima. Jedna stvar je naš deo posla, stručnog štaba, a ono što je teže i zahteva mnogo više vremena je da igrači između sebe shvate, prihvate i guraju u istom pravcu", podvukao je Džikić za Vijesti.
 
ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Olimpija - Mornar 87:66
/Mesiček 16 - Vranješ 12/

Crvena zvezda - Cibona 78:68
/Regland 22 - Ljubičić 17/

Subota
Cedevita - Partizan 84:87
/Bel 19 - Marinković 25/

Nedelja
Igokea - Mega Bemaks 79:80
/Zubčić 29 - Bitadze 24/

Ponedeljak
18.00: FMP - Zadar
21.00: Budućnost - Krka

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar