ЛШ: ПСЖ пред Звезду...

Дуплирано обезбеђење на стадиону, изједначен рекорд стар 80 година и жеља за освајањем Лиге шампиона.  Очекује се око 2. 000 навијача црвено-белих на Парку принчева у главном граду Француске.

Фудбал 02.10.2018 | 00:00
ЛШ: ПСЖ пред Звезду...
Црвена звезда не може да продаје карте својим навијачима за наредна два европска гостовања због казне Уефе, али се ипак очекује да ће црвено-бели у среду имати помоћ од око 2.000 навијача на Парку принчева у Паризу у утакмици другог кола Лиге шампиона против Пари Сен Жермена (18.55 ч).

То је разлог због ког ће обезбеђење на Парку принчева бити дуплирано, а томе доприноси "имиџ" Звездиних присталица у свету навијача.

Звезда неће продавати карте за овај дуел, али су се  Звездини навијачи широм Европе снашли за карте. Неће бити одређеног дела на стадиону који ће бити посвећен присталицама гостујућег тима, а очекује се да ће навијачи београдског клуба бити на горњим прстеновима где су карте јефтиније.

Оне карте које би, да Звезда није кажњена, припале навијачима црвено-белих, Парижани су пустили у слободну продају јер имају право на то. Капацитет стадиона Пари Сен Жермена биће око 40.000 места, уместо 50.000 колико је пун капацитет, а разлог томе је што је и ПСЖ кажњен са затварањем једног дела трибина после бакљаде против Реал Мадрида.

Очекује се да део тих навијача заврши на другим трибинама стадиона у Паризу. ПСЖ је пробао да ограничи продају карата само на француску територију, али упркос томе навијачи Звезде из разних делова Европе успели су да дођу до карти за овај дуел.

Зато ће ПСЖ више него дуплирати обезбеђење. Обично утакмице Светаца обезбеђују три јединице од 80 припадника полиције. За Црвену звезду предвиђено је да буде седам јединица како би се "избегли инциденти".

Такође, значајно је повећан број редара и клуб је одлучио да допусти Србима са картама да уђу на стадион и седну на предвиђено место како би спречили њихово касније груписање, пише Ле Парисиен.

То би било то када су у питању ствари које нису везане за сам терен.

А како у ПСЖ-у гледају на сам меч?

О томе је говорио резервиста Тило Керер који је у последњем мечу у Лиги 1 против Нице био стартер. Он је био предвиђен да се бори за место стартера ове сезоне, али је немачки дефанзивац после неких киксева мало скрајнут.

ПСЖ је у првом мечу у Лиги шампиона поражен од Ливерпула па су француски медији питали Керера да ли тим осећа притисак пред меч против Црвене звезде у ком се очекује да ПСЖ дође до три бода.

"Не осећамо притисак. Знамо за шта смо способни. Ми смо добар тим. Ми смо јак, јак тим. Морамо да покажемо у том мечу менталитет који смо показали на последњим мечевима укључујући утакмицу против Нице. Када је тако, знамо да нас је јако тешко победити", рекао је Керер.

Генерално у редовима ПСЖ-а влада добра атмосфера, а све се у концентричним круговима врти око Томаса Тухела. Немац је успео да направи добру атмосферу у тиму, а играчи га поштују. Такав је случај и са Анхелом ди Маријом.

Аргентинац је нахвалио рад с Тухелом, али његово гледање на Лигу шампиона јасно говори са чиме ће се Звезда сусрести за два дана.

"Мислим да је Тухел дошао у ПСЖ да освоји Лигу шампиона... И имамо добре шансе да то учинимо зато што у тиму имамо Нејмара, Мбапеа и Единсона Каванија - најбоље играче", рекао је Ди Марија.

За крај, додајмо да је Тухелов тим овога викенда оборио рекорд стар 80 година!

Наиме, Свеци су поменутим тријумфом над Ницом дошли до своје осме победе у лиги у исто толико утакмица на почетку сезоне. Тако је ПСЖ изједначио рекорд стар 80 година. Наиме, последњи клуб коме је то пошло за руком био је Лил у сезони 1936/1937.

Неће Звезди бити лако, то је јасно као дан, али је тим Владана Милојевића већ показао да зна да прави резултате и помера границе када то мало ко очекује. Сада ће црвено-бели бити на великом испиту. Највећем.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар