LŠ: PSŽ pred Zvezdu...

Duplirano obezbeđenje na stadionu, izjednačen rekord star 80 godina i želja za osvajanjem Lige šampiona.  Očekuje se oko 2. 000 navijača crveno-belih na Parku prinčeva u glavnom gradu Francuske.

Fudbal 02.10.2018 | 00:00
LŠ: PSŽ pred Zvezdu...
Crvena zvezda ne može da prodaje karte svojim navijačima za naredna dva evropska gostovanja zbog kazne Uefe, ali se ipak očekuje da će crveno-beli u sredu imati pomoć od oko 2.000 navijača na Parku prinčeva u Parizu u utakmici drugog kola Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena (18.55 č).

To je razlog zbog kog će obezbeđenje na Parku prinčeva biti duplirano, a tome doprinosi "imidž" Zvezdinih pristalica u svetu navijača.

Zvezda neće prodavati karte za ovaj duel, ali su se  Zvezdini navijači širom Evrope snašli za karte. Neće biti određenog dela na stadionu koji će biti posvećen pristalicama gostujućeg tima, a očekuje se da će navijači beogradskog kluba biti na gornjim prstenovima gde su karte jeftinije.

One karte koje bi, da Zvezda nije kažnjena, pripale navijačima crveno-belih, Parižani su pustili u slobodnu prodaju jer imaju pravo na to. Kapacitet stadiona Pari Sen Žermena biće oko 40.000 mesta, umesto 50.000 koliko je pun kapacitet, a razlog tome je što je i PSŽ kažnjen sa zatvaranjem jednog dela tribina posle bakljade protiv Real Madrida.

Očekuje se da deo tih navijača završi na drugim tribinama stadiona u Parizu. PSŽ je probao da ograniči prodaju karata samo na francusku teritoriju, ali uprkos tome navijači Zvezde iz raznih delova Evrope uspeli su da dođu do karti za ovaj duel.

Zato će PSŽ više nego duplirati obezbeđenje. Obično utakmice Svetaca obezbeđuju tri jedinice od 80 pripadnika policije. Za Crvenu zvezdu predviđeno je da bude sedam jedinica kako bi se "izbegli incidenti".

Takođe, značajno je povećan broj redara i klub je odlučio da dopusti Srbima sa kartama da uđu na stadion i sednu na predviđeno mesto kako bi sprečili njihovo kasnije grupisanje, piše Le Parisien.

To bi bilo to kada su u pitanju stvari koje nisu vezane za sam teren.

A kako u PSŽ-u gledaju na sam meč?

O tome je govorio rezervista Tilo Kerer koji je u poslednjem meču u Ligi 1 protiv Nice bio starter. On je bio predviđen da se bori za mesto startera ove sezone, ali je nemački defanzivac posle nekih kikseva malo skrajnut.

PSŽ je u prvom meču u Ligi šampiona poražen od Liverpula pa su francuski mediji pitali Kerera da li tim oseća pritisak pred meč protiv Crvene zvezde u kom se očekuje da PSŽ dođe do tri boda.

"Ne osećamo pritisak. Znamo za šta smo sposobni. Mi smo dobar tim. Mi smo jak, jak tim. Moramo da pokažemo u tom meču mentalitet koji smo pokazali na poslednjim mečevima uključujući utakmicu protiv Nice. Kada je tako, znamo da nas je jako teško pobediti", rekao je Kerer.

Generalno u redovima PSŽ-a vlada dobra atmosfera, a sve se u koncentričnim krugovima vrti oko Tomasa Tuhela. Nemac je uspeo da napravi dobru atmosferu u timu, a igrači ga poštuju. Takav je slučaj i sa Anhelom di Marijom.

Argentinac je nahvalio rad s Tuhelom, ali njegovo gledanje na Ligu šampiona jasno govori sa čime će se Zvezda susresti za dva dana.

"Mislim da je Tuhel došao u PSŽ da osvoji Ligu šampiona... I imamo dobre šanse da to učinimo zato što u timu imamo Nejmara, Mbapea i Edinsona Kavanija - najbolje igrače", rekao je Di Marija.

Za kraj, dodajmo da je Tuhelov tim ovoga vikenda oborio rekord star 80 godina!

Naime, Sveci su pomenutim trijumfom nad Nicom došli do svoje osme pobede u ligi u isto toliko utakmica na početku sezone. Tako je PSŽ izjednačio rekord star 80 godina. Naime, poslednji klub kome je to pošlo za rukom bio je Lil u sezoni 1936/1937.

Neće Zvezdi biti lako, to je jasno kao dan, ali je tim Vladana Milojevića već pokazao da zna da pravi rezultate i pomera granice kada to malo ko očekuje. Sada će crveno-beli biti na velikom ispitu. Najvećem.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar