Видео: Леброн дебитовао, Јокић побиједио!

Јокић надиграо Џејмса на дебију "Краља" за Лејкерсе! Денвер Нагетси савладали су Лос Анђелес Лејкерсе 124:107 на дебију Леброна Џејмса за "језераше" у НБА предсезони.  У центру пажње припремних утакмица пред почетак НБА лиге нашао се дуел Денвера и Лос Анђелес Лејкерса.  Марјановић 2+1, Теодосић није играо.  Протекле ноћи наступио је још један српски кошаркаш у НБА предсезони.

Кошарка 01.10.2018 | 12:00
Видео: Леброн дебитовао, Јокић побиједио!
Српски кошаркаш Никола Јокић постигао је 14 поена (3/8 из игре, 0/3 тројке) уз четири скока и три асистенције за 22 минута на паркету.

Јокић је у раној фази утакмице постигао 12 поена, да би у се наставку испромашивао и изгубио шест лопти у Стејплс центру.

Нагетси су показали да и даље траже позиционирање у нападу па је Јокић често покушавао пасове који нису могли да прођу, али га саиграчи нису добро пратили. 

Србин је имао бољи учинак од Џејмса који је у првом мечу за Лејкерсе постигао само девет поена (2/6) уз по три скока и асистенције.



Нагетси су имали седморицу играча са двоцифреним учинком, а најефикаснији је био Хуанчо Ернангомес са 19 поена и пет скокова.

Џамал Мареј је постигао 18, Треј Лајлес 14 уз седам скокова и четири асистенције, Монте Морис и Малик Бизли по 12, а Мејсон Пламли 11 уз осам скокова и шест проигравања.

Најефикаснији у тиму Лејкерса био је Џавејл Мекги са 17 поена, 16 је постигао Брендон Инграм, 15 Кајл Кузма, а 12 Ленс Стивенсон.



Леброн Џејмс неће по лепом памтити деби у дресу Лос Анђелес Лејкерса. Додуше, била је то само припремна утакмица, али пораз од Денвера - 107:124 - сигурно није пријатан. 

Уз, то "Краљ" је наишао на чврст отпор када је током друге четвртине покушао да "закуца" преко Николе Јокића. 

Српски центар био је успшнији у том дуелу, а победи свог тима допринео је са 14 поена, четири скока и три асистенције за 21 минут на паркету.

Џејмс је у свом првом наступу за "Језерџије" одиграо 15 минута и за то време убацио девет поена и имао три асистенције и три скока.

У победничком тиму истакли су се Хуанчо Ернангомез са 19 поена и Џамал Мари са 18, док је за Лејкерсе Џавал Мекги убацио 17, уз седам скокова, Брендон Инграм 16, Кајл Кузма 15...

На терену је био још један српски кошаркаш, Бобан Марјановић, који је у победи Лос Анђелес Клиперса над аустралијским Сиднеј Кингсима (110:91) убацио два поена и имао један скок за један минут у игри.

Бобан Марјановић је постигао два поена уз један скока за један минут на паркету у победи Лос Анђелес Клиперса над Сиднеј Кингсима 110:91.

С друге стране, Милош Теодосић није играо одлуком тренера Клиперса. Тим из Лос Анђелеса је предводио Тобајас Херис са 20 поена, 11 скокова и пет асистенција.

Пратио га је Данило Галинари са 19 уз такође пет проигравања, док су по 12 додали Марчин Гортат и Патрик Беверсли. 

Двоцифрен учинак имали су још Монтрезл Херел са 11 уз седам скокова, те Шај Гилгос-Александер и Лу Вилијамс са по десет.



У тиму из Аустралије је заблистао Џером Рендл са 25 поена, док је Кевин Лиш додао 16 уз девет скокова и шест асистенција.

У осталим мечевима истакла се победа Чикаго Булса над Њу Орлеанс Пеликансима 128:116, уз по 21 поен Зека Левина, Бобија Портиса и Антонија Блејкенија.

Бостон Селтикси су савладали Шарлот Хорнетсе 115:112 уз 20 поена Кајрија Ирвинга, док су Сан Антонио Спарси победили Мајами Хит 104:100 уз тек седам поена Демара Дерозана.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар