Video: Lebron debitovao, Jokić pobijedio!

Jokić nadigrao Džejmsa na debiju "Kralja" za Lejkerse! Denver Nagetsi savladali su Los Anđeles Lejkerse 124:107 na debiju Lebrona Džejmsa za "jezeraše" u NBA predsezoni.  U centru pažnje pripremnih utakmica pred početak NBA lige našao se duel Denvera i Los Anđeles Lejkersa.  Marjanović 2+1, Teodosić nije igrao.  Protekle noći nastupio je još jedan srpski košarkaš u NBA predsezoni.

Košarka 01.10.2018 | 12:00
Video: Lebron debitovao, Jokić pobijedio!
Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 14 poena (3/8 iz igre, 0/3 trojke) uz četiri skoka i tri asistencije za 22 minuta na parketu.

Jokić je u ranoj fazi utakmice postigao 12 poena, da bi u se nastavku ispromašivao i izgubio šest lopti u Stejpls centru.

Nagetsi su pokazali da i dalje traže pozicioniranje u napadu pa je Jokić često pokušavao pasove koji nisu mogli da prođu, ali ga saigrači nisu dobro pratili. 

Srbin je imao bolji učinak od Džejmsa koji je u prvom meču za Lejkerse postigao samo devet poena (2/6) uz po tri skoka i asistencije.



Nagetsi su imali sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Huančo Ernangomes sa 19 poena i pet skokova.

Džamal Marej je postigao 18, Trej Lajles 14 uz sedam skokova i četiri asistencije, Monte Moris i Malik Bizli po 12, a Mejson Plamli 11 uz osam skokova i šest proigravanja.

Najefikasniji u timu Lejkersa bio je Džavejl Mekgi sa 17 poena, 16 je postigao Brendon Ingram, 15 Kajl Kuzma, a 12 Lens Stivenson.



Lebron Džejms neće po lepom pamtiti debi u dresu Los Anđeles Lejkersa. Doduše, bila je to samo pripremna utakmica, ali poraz od Denvera - 107:124 - sigurno nije prijatan. 

Uz, to "Kralj" je naišao na čvrst otpor kada je tokom druge četvrtine pokušao da "zakuca" preko Nikole Jokića. 

Srpski centar bio je uspšniji u tom duelu, a pobedi svog tima doprineo je sa 14 poena, četiri skoka i tri asistencije za 21 minut na parketu.

Džejms je u svom prvom nastupu za "Jezerdžije" odigrao 15 minuta i za to vreme ubacio devet poena i imao tri asistencije i tri skoka.

U pobedničkom timu istakli su se Huančo Ernangomez sa 19 poena i Džamal Mari sa 18, dok je za Lejkerse Džaval Mekgi ubacio 17, uz sedam skokova, Brendon Ingram 16, Kajl Kuzma 15...

Na terenu je bio još jedan srpski košarkaš, Boban Marjanović, koji je u pobedi Los Anđeles Klipersa nad australijskim Sidnej Kingsima (110:91) ubacio dva poena i imao jedan skok za jedan minut u igri.

Boban Marjanović je postigao dva poena uz jedan skoka za jedan minut na parketu u pobedi Los Anđeles Klipersa nad Sidnej Kingsima 110:91.

S druge strane, Miloš Teodosić nije igrao odlukom trenera Klipersa. Tim iz Los Anđelesa je predvodio Tobajas Heris sa 20 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Pratio ga je Danilo Galinari sa 19 uz takođe pet proigravanja, dok su po 12 dodali Marčin Gortat i Patrik Beversli. 

Dvocifren učinak imali su još Montrezl Herel sa 11 uz sedam skokova, te Šaj Gilgos-Aleksander i Lu Vilijams sa po deset.



U timu iz Australije je zablistao Džerom Rendl sa 25 poena, dok je Kevin Liš dodao 16 uz devet skokova i šest asistencija.

U ostalim mečevima istakla se pobeda Čikago Bulsa nad Nju Orleans Pelikansima 128:116, uz po 21 poen Zeka Levina, Bobija Portisa i Antonija Blejkenija.

Boston Seltiksi su savladali Šarlot Hornetse 115:112 uz 20 poena Kajrija Irvinga, dok su San Antonio Sparsi pobedili Majami Hit 104:100 uz tek sedam poena Demara Derozana.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar