ФРА: Радоњић први пут стартер, а Олимпик "страдао"!

Тим из Марсеја убедљиво поражен у домаћем првенству.  Оде Лил на друго место: Пуче Марсеј као бас! Немања Радоњић први пут стартер у дресу новог клуба.

Фудбал 30.09.2018 | 23:35
ФРА: Радоњић први пут стартер, а Олимпик "страдао"!
Српски интернационалац Немања Радоњић први пут је у недељу увече био члан стартне поставе Олимпик Марсеја и неће по добру памтити то искуство.

Доскорашњи крилни нападач Црвене звезде одиграо је цео меч за француског великана, али је његов тим доживео најтежи пораз ове сезоне, у 8. колу Лиге 1.

Лил - Олимпик Марсеј 3:0 (0:0)

Головима Николаса Пепеа и Жоната Бамбе из пенала у 65. и 86. минуту домаћи су дошли надомак победе, а успех су "оверили" другим Бамбиним голом, минут пре истека предвиђених 90.

Олимпик је тако уочи гостовања Аполону на Кипру показао да и даље није нашао решење за пад форме, због којег је изгубио у три од последње четири утакмице (Ајнтрахт 1:2, Лион 2:4).

Тријумф против Стразбура у среду (3:2) наговестио је излазак из кризе, али је гостовање ривалу у борби за горњи део табеле ипак дошао у невреме екипи Рудија Гарсије.

Нема шансе неко да се примакне Пари Сен Жермену, међутим, да ће после осме рунде коту два у француском првенству да заузме Лил мало ко је могао да претпостави уочи почетка Лиге 1. А у дербију ове рунде тим Кристофа Галтијеа је самлео Марсеј (3:0), прешишао га на табели и избио на позицију првог пратиоца актуелног и вероватно будућег шампиона.

Одлука на стадиону „Пјер Моро“ пала је у завршној трећини сусрета, кад је Лил почистио са терена госте са Велодрома и показао да му је права „домаћица“, јер је од 16 поена чак 12 освојио у свом дому.

За вечерашња три најзаслужнији је Никола Пепе, чија сналажљивост у казненом простору ривала импресионира. Опет је изнудио једанаестерац, чак четврти пут од почетка сезоне, а колико је то битан податак показује чињеница да у целом претходном првенству нико није изборио више казнених удараца. Осим тога, био је и стрелац, пети пут у такмичењу за бодове, има и три асистенције, а статистичари су израчунали да су само Нејмар и Лионел Меси продуктивнији од њега, пошто су и Бразилац и Аргентинац заслужни за по девет голова Пари Сен Жермена и Барселоне.

Уз раме Пепеу био је Жонатан Бамба, који је са беле тачке погодио у 86. а само три минута касније довршио бомбардовање гостију са Велодрома, у чијем саставу је, пошто није било Димитрија Пајеа, први пут у почетних 11 био доскорашњи крилни везиста Црвене звезде Немања Радоњић. Не може се рећи да је задовољио игром.

Артон Зекај није био у протоколу кад је Лил у питању.

Резултати 8. кола Лиге 1:

Рен - Тулуз 1:1
Монпеље - Ним 3:0
Лил - Марсеј 3:0

одиграно у суботу

Ница - ПСЖ 0:3
Анже - Генган 0:1
Каен - Амијен 1:0
Лион - Нант 1:1
Ремс - Бордо 0:0
Стразбур - Дижон 3:0

одиграно у петак

Сент Етјен - Монако 2:0

Табела: ПСЖ 24, Лил 16, Монпеље 15, Сент Етјен 15, Лион 14, Марсеј 13, Тулуз 12, Стразбур 11, Бордо 11, Каен 10, Анже 10, Дижон 10, Ница 10, Ним 9, Ремс 9, Рен 8, Амијен 7, Монако 6, Нант 6, Генган 4.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар