FRA: Radonjić prvi put starter, a Olimpik "stradao"!

Tim iz Marseja ubedljivo poražen u domaćem prvenstvu.  Ode Lil na drugo mesto: Puče Marsej kao bas! Nemanja Radonjić prvi put starter u dresu novog kluba.

Fudbal 30.09.2018 | 23:35
FRA: Radonjić prvi put starter, a Olimpik "stradao"!
Srpski internacionalac Nemanja Radonjić prvi put je u nedelju uveče bio član startne postave Olimpik Marseja i neće po dobru pamtiti to iskustvo.

Doskorašnji krilni napadač Crvene zvezde odigrao je ceo meč za francuskog velikana, ali je njegov tim doživeo najteži poraz ove sezone, u 8. kolu Lige 1.

Lil - Olimpik Marsej 3:0 (0:0)

Golovima Nikolasa Pepea i Žonata Bambe iz penala u 65. i 86. minutu domaći su došli nadomak pobede, a uspeh su "overili" drugim Bambinim golom, minut pre isteka predviđenih 90.

Olimpik je tako uoči gostovanja Apolonu na Kipru pokazao da i dalje nije našao rešenje za pad forme, zbog kojeg je izgubio u tri od poslednje četiri utakmice (Ajntraht 1:2, Lion 2:4).

Trijumf protiv Strazbura u sredu (3:2) nagovestio je izlazak iz krize, ali je gostovanje rivalu u borbi za gornji deo tabele ipak došao u nevreme ekipi Rudija Garsije.

Nema šanse neko da se primakne Pari Sen Žermenu, međutim, da će posle osme runde kotu dva u francuskom prvenstvu da zauzme Lil malo ko je mogao da pretpostavi uoči početka Lige 1. A u derbiju ove runde tim Kristofa Galtijea je samleo Marsej (3:0), prešišao ga na tabeli i izbio na poziciju prvog pratioca aktuelnog i verovatno budućeg šampiona.

Odluka na stadionu „Pjer Moro“ pala je u završnoj trećini susreta, kad je Lil počistio sa terena goste sa Velodroma i pokazao da mu je prava „domaćica“, jer je od 16 poena čak 12 osvojio u svom domu.

Za večerašnja tri najzaslužniji je Nikola Pepe, čija snalažljivost u kaznenom prostoru rivala impresionira. Opet je iznudio jedanaesterac, čak četvrti put od početka sezone, a koliko je to bitan podatak pokazuje činjenica da u celom prethodnom prvenstvu niko nije izborio više kaznenih udaraca. Osim toga, bio je i strelac, peti put u takmičenju za bodove, ima i tri asistencije, a statističari su izračunali da su samo Nejmar i Lionel Mesi produktivniji od njega, pošto su i Brazilac i Argentinac zaslužni za po devet golova Pari Sen Žermena i Barselone.

Uz rame Pepeu bio je Žonatan Bamba, koji je sa bele tačke pogodio u 86. a samo tri minuta kasnije dovršio bombardovanje gostiju sa Velodroma, u čijem sastavu je, pošto nije bilo Dimitrija Pajea, prvi put u početnih 11 bio doskorašnji krilni vezista Crvene zvezde Nemanja Radonjić. Ne može se reći da je zadovoljio igrom.

Arton Zekaj nije bio u protokolu kad je Lil u pitanju.

Rezultati 8. kola Lige 1:

Ren - Tuluz 1:1
Monpelje - Nim 3:0
Lil - Marsej 3:0

odigrano u subotu

Nica - PSŽ 0:3
Anže - Gengan 0:1
Kaen - Amijen 1:0
Lion - Nant 1:1
Rems - Bordo 0:0
Strazbur - Dižon 3:0

odigrano u petak

Sent Etjen - Monako 2:0

Tabela: PSŽ 24, Lil 16, Monpelje 15, Sent Etjen 15, Lion 14, Marsej 13, Tuluz 12, Strazbur 11, Bordo 11, Kaen 10, Anže 10, Dižon 10, Nica 10, Nim 9, Rems 9, Ren 8, Amijen 7, Monako 6, Nant 6, Gengan 4.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar