БЛ: Јовић уљепшао славље Ајнтрахта!

Нови гол Луке Јовића и победа Ајнтрахта.  Фудбалери Ајнтрахта победили су Хановер шестом колу Бундеслиге са 4:1, а у стрелце се поново уписао српски нападач Лука Јовић.  Очекивано, Ајнтрахт је пред својим навијачима славио против тренутно најслабијег тима Бундеслиге, Хановера.  Ајнтрахт се разгоропадио, Јовић потврдио победу против Хановера.  Тим из Франкфурта на свом терену славио са 4:1.

Фудбал 30.09.2018 | 19:40
БЛ: Јовић уљепшао славље Ајнтрахта!
Тим из Франкфурта је тако после пораза пре неколико дана од Борусије из Мехенгладбаха побегао из опасне зоне и попео се до средине табеле.

Ајнтрахт је повео голом Н'Дике у 36. минуту. Халер је асистирао главом а Н'Дика је из прве пласирао у мрежу.

На 2:1 повисио је у првом минуту надокнаде првог дела игре Анте Ребић после аута, продора Халера и конфузије у одбрани Хановера. Ребић је добро окренуо свог чувара, остао сам са голманом и погодио. У 59. минуту се у стрелце уписује и Џонатан де Гузман. 

Још једном је наивно испала одбрана гостујуће екипе, Ребић је утрчао у казнени простор са стране и вратио на петерац где је сам био Де Гузман за лаку реализацију. 

Минут касније уместо Халера у игру улази Јовић који ће се после гола Марсеју, још једном уписати у стрелце, овог пута у лиги. 

Стрелац трећег гола је у 89. минуту упутио одличан пас у простор, Јовић и Гаћиновић су трчали један поред другог и нападач је само ћушнуо лопту поред голмана за 4:1. 

На терену је осим њих двојице био и Филип Костић кога је у 78. минуту заменио Виљемс. Гаћиновић је као резервиста ушао у 82. минуту уместо Ребића. 

Једини гол за Хановер је дело Муслије у 86. минуту. Ајнтрахт је са седам бодова сада десети на табели, док је Хановер приквоан за дно на 18. месту са само два бода.

Фудбалери Ајнтрахта били су расположени у шестом колу Бундеслиге и пред својим навијачима уписали очекивани тријумф 4:1 (2:0) против Хановера, тренутно посљедњепласиране екипе у лиги.

Иако је на терену провео само пола сата, српски интернационалац Лука Јовић успио је да се упише у стријелце, први пут ове сезоне. Минут прије краја меча постигао је гол за коначних 4:1.

Дефанзивац Ајнтрахта Марко Рус одиграо је 300. меч у Бундеслиги, наступајући само за клуб из Франкфурта и Волфсбург.

Претходно је Ајнтрахт питање побједника ријешио већ у првом полувремену, када су домаћи постигли два гола.

Обите Н'Дика првенцем у Бундеслиги донио је вођство, да би расположени Анте Ребић у смирај првог дијела подуплао предност.

Сјајни Хрват био је кључна фигура сусрета, јер је осим гола уписао и асистенцију.

Филип Костић био је стартер и играо до 78. минута, док су Лука Јовић и Мијат Гаћиновић ушли у наставку. Јовић је одиграо посљедњих пола сата, а Гаћиновић десетак минута у финишу.

Након сјајног соло продора несебично је упослио Џонатана де Гузмана за 3:1.

Прије Јовићевог гола, млади дебитант Флорент Муслија успио је само да постигне почасни гол за госте, четири минута прије краја меча.

Овим тријумфом Ајнтрахт је коначно прекинуо серију од четири меча без славља и побјегао из зоне испадања, док Хановер остаје чврсто прикован за дно табеле.

Прорадио је Ајнтрахт у Франкфурту! Домаћин је био убедљив против Хановера - 4:1 у утакмици шестог кола Бундеслиге и закуцао госте за последње место на табели, а последњи гол дао је српски нападач Лука Јовић.

Била је ово једна од бољих партија Ајнтрахта у актуелној сезони, а већ у првом полувремену екипа из Франкфурта је широм отворила врата победа која би требало доста да јој значи на плану самопоуздања у наставку сезоне.

Уједно, потврдило се опет да је Хановер једна од омиљених Ајнтрахтових “муштерија” који је славио и шести пут заредом у међусобним окршајима.

У првом делу утакмице веома расположен за игру био је Себастијен Халер који био асистент код оба гола Ајнтрајта. Најпре је у 36. минуту проиграо Н’Дику, а онда у судијској надокнади и Анту Ребића.

Све дилеме око коначног победника отклонио је Џонатан де Гузман у 59. минуту, а тада се у улози асистента нашао Ребић, а пораз је донекле ублажио Муслија у 86. минуту. Ипак, ту није био крај, пошто је Лука Јовић, који је у 61. минуту заменио Халера, у 89, после контре поставио коначан резултат.

Филип Костић играо је за Ајнтрахт до 78. минута, када га је заменио Виљемс, а четири минута касније Мијат Гаћиновић је Гаћиновић је ушао на терен уместо Ребића.

БУНДЕСЛИГА - 6. КОЛО:

Ајнтрахт - Хановер 4:1 (2:0)
/Н'Дика 36, Ребић 45+1, Де Гузман 59, Јовић 89 - Муслија 86/

Аугзбург - Фрајбург 4:1 (2:0)
/Кајуби 19, Финбогасон 34, 68 пен, 83 - Шмид 49 аутогол/

Одиграно у суботу:

Хофенхајм - Лајпциг 0:2 (0:0)
/Пулсен 53, 73/

Нирнберг - Дизелдорф 3:0 (1:0)
/Беренс пен 28, Ишак 64, Паласиос 78/

Шалке - Мајнц 1:0 (1:0)
/Шоф 11/

Штутгарт - Вердер 2:1 (1:0)
/Донис 19, Кастро 75 - Цијелер аутогол 68/

Волфсбург - Борусија Менхенгладбах 2:2 (1:1)
/Штефен 12, Вегхорст 59 - Плиа 7, Азар 48/

Бајер Леверкузен - Борусија Дортмунд 2:4 (2:0)
/Вајсер 9, Тах 39 - Ларсен 65, Ројс 69, Алкасер 85, 90+4/

Одиграно у петак:

Херта - Бајерн Минхен 2:0 (2:0)
/Ибишевић 24 пенал, Дуда 44/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 14, Бајерн Минхен 13, Херта 13, Борусија Менхенгладбах 11, Вердер 11, Лајпциг 11, Волфсбург 9, Мајнц 8, Нирнберг 8, Аугзбург 8, Хофенхајм 7, Ајнтрахт 7, Фрајбург 7, Бајер Леверкузен 6, Дизелдорф 5, Штутгарт 5, Шалке 3, Хановер 2.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар