BL: Jović uljepšao slavlje Ajntrahta!

Novi gol Luke Jovića i pobeda Ajntrahta.  Fudbaleri Ajntrahta pobedili su Hanover šestom kolu Bundeslige sa 4:1, a u strelce se ponovo upisao srpski napadač Luka Jović.  Očekivano, Ajntraht je pred svojim navijačima slavio protiv trenutno najslabijeg tima Bundeslige, Hanovera.  Ajntraht se razgoropadio, Jović potvrdio pobedu protiv Hanovera.  Tim iz Frankfurta na svom terenu slavio sa 4:1.

Fudbal 30.09.2018 | 19:40
BL: Jović uljepšao slavlje Ajntrahta!
Tim iz Frankfurta je tako posle poraza pre nekoliko dana od Borusije iz Mehengladbaha pobegao iz opasne zone i popeo se do sredine tabele.

Ajntraht je poveo golom N'Dike u 36. minutu. Haler je asistirao glavom a N'Dika je iz prve plasirao u mrežu.

Na 2:1 povisio je u prvom minutu nadoknade prvog dela igre Ante Rebić posle auta, prodora Halera i konfuzije u odbrani Hanovera. Rebić je dobro okrenuo svog čuvara, ostao sam sa golmanom i pogodio. U 59. minutu se u strelce upisuje i Džonatan de Guzman. 

Još jednom je naivno ispala odbrana gostujuće ekipe, Rebić je utrčao u kazneni prostor sa strane i vratio na peterac gde je sam bio De Guzman za laku realizaciju. 

Minut kasnije umesto Halera u igru ulazi Jović koji će se posle gola Marseju, još jednom upisati u strelce, ovog puta u ligi. 

Strelac trećeg gola je u 89. minutu uputio odličan pas u prostor, Jović i Gaćinović su trčali jedan pored drugog i napadač je samo ćušnuo loptu pored golmana za 4:1. 

Na terenu je osim njih dvojice bio i Filip Kostić koga je u 78. minutu zamenio Viljems. Gaćinović je kao rezervista ušao u 82. minutu umesto Rebića. 

Jedini gol za Hanover je delo Muslije u 86. minutu. Ajntraht je sa sedam bodova sada deseti na tabeli, dok je Hanover prikvoan za dno na 18. mestu sa samo dva boda.

Fudbaleri Ajntrahta bili su raspoloženi u šestom kolu Bundeslige i pred svojim navijačima upisali očekivani trijumf 4:1 (2:0) protiv Hanovera, trenutno posljednjeplasirane ekipe u ligi.

Iako je na terenu proveo samo pola sata, srpski internacionalac Luka Jović uspio je da se upiše u strijelce, prvi put ove sezone. Minut prije kraja meča postigao je gol za konačnih 4:1.

Defanzivac Ajntrahta Marko Rus odigrao je 300. meč u Bundesligi, nastupajući samo za klub iz Frankfurta i Volfsburg.

Prethodno je Ajntraht pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu, kada su domaći postigli dva gola.

Obite N'Dika prvencem u Bundesligi donio je vođstvo, da bi raspoloženi Ante Rebić u smiraj prvog dijela poduplao prednost.

Sjajni Hrvat bio je ključna figura susreta, jer je osim gola upisao i asistenciju.

Filip Kostić bio je starter i igrao do 78. minuta, dok su Luka Jović i Mijat Gaćinović ušli u nastavku. Jović je odigrao posljednjih pola sata, a Gaćinović desetak minuta u finišu.

Nakon sjajnog solo prodora nesebično je uposlio Džonatana de Guzmana za 3:1.

Prije Jovićevog gola, mladi debitant Florent Muslija uspio je samo da postigne počasni gol za goste, četiri minuta prije kraja meča.

Ovim trijumfom Ajntraht je konačno prekinuo seriju od četiri meča bez slavlja i pobjegao iz zone ispadanja, dok Hanover ostaje čvrsto prikovan za dno tabele.

Proradio je Ajntraht u Frankfurtu! Domaćin je bio ubedljiv protiv Hanovera - 4:1 u utakmici šestog kola Bundeslige i zakucao goste za poslednje mesto na tabeli, a poslednji gol dao je srpski napadač Luka Jović.

Bila je ovo jedna od boljih partija Ajntrahta u aktuelnoj sezoni, a već u prvom poluvremenu ekipa iz Frankfurta je širom otvorila vrata pobeda koja bi trebalo dosta da joj znači na planu samopouzdanja u nastavku sezone.

Ujedno, potvrdilo se opet da je Hanover jedna od omiljenih Ajntrahtovih “mušterija” koji je slavio i šesti put zaredom u međusobnim okršajima.

U prvom delu utakmice veoma raspoložen za igru bio je Sebastijen Haler koji bio asistent kod oba gola Ajntrajta. Najpre je u 36. minutu proigrao N’Diku, a onda u sudijskoj nadoknadi i Antu Rebića.

Sve dileme oko konačnog pobednika otklonio je Džonatan de Guzman u 59. minutu, a tada se u ulozi asistenta našao Rebić, a poraz je donekle ublažio Muslija u 86. minutu. Ipak, tu nije bio kraj, pošto je Luka Jović, koji je u 61. minutu zamenio Halera, u 89, posle kontre postavio konačan rezultat.

Filip Kostić igrao je za Ajntraht do 78. minuta, kada ga je zamenio Viljems, a četiri minuta kasnije Mijat Gaćinović je Gaćinović je ušao na teren umesto Rebića.

BUNDESLIGA - 6. KOLO:

Ajntraht - Hanover 4:1 (2:0)
/N'Dika 36, Rebić 45+1, De Guzman 59, Jović 89 - Muslija 86/

Augzburg - Frajburg 4:1 (2:0)
/Kajubi 19, Finbogason 34, 68 pen, 83 - Šmid 49 autogol/

Odigrano u subotu:

Hofenhajm - Lajpcig 0:2 (0:0)
/Pulsen 53, 73/

Nirnberg - Dizeldorf 3:0 (1:0)
/Berens pen 28, Išak 64, Palasios 78/

Šalke - Majnc 1:0 (1:0)
/Šof 11/

Štutgart - Verder 2:1 (1:0)
/Donis 19, Kastro 75 - Cijeler autogol 68/

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 2:2 (1:1)
/Štefen 12, Veghorst 59 - Plia 7, Azar 48/

Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund 2:4 (2:0)
/Vajser 9, Tah 39 - Larsen 65, Rojs 69, Alkaser 85, 90+4/

Odigrano u petak:

Herta - Bajern Minhen 2:0 (2:0)
/Ibišević 24 penal, Duda 44/

TABELA: Borusija Dortmund 14, Bajern Minhen 13, Herta 13, Borusija Menhengladbah 11, Verder 11, Lajpcig 11, Volfsburg 9, Majnc 8, Nirnberg 8, Augzburg 8, Hofenhajm 7, Ajntraht 7, Frajburg 7, Bajer Leverkuzen 6, Dizeldorf 5, Štutgart 5, Šalke 3, Hanover 2.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar