Играчи вјерују Тухелу: С њим освајамо ЛШ!

"Имамо Нејмара, Мбапеа и Единсона. Они су најбољи на свету", поручује Аргентинац који игра као "препорођен" код новог тренера Пари сен Жермена.

Фудбал 01.10.2018 | 22:00
Играчи вјерују Тухелу: С њим освајамо ЛШ!
Три гола, два поништена и пречка - за задовољство партијом Парижана на лицу Тухела.

Немачки тренер је повео ПСЖ и до осме победе на старту такмичарске 2018/19 чиме је изједначен досадашњи рекордни старт сезоне стар више од 80 година, а и овога пута било је експеримената у њиховом наступу. 

На гостовањи Ници (3:0) они су наступили у формацији 3-5-2, с Маркињосом у везном реду, Нејмаром на месту десетке и Килијаном Мбапеом као истуреним нападачем...

То је очигледно дало добар ефекат, па ни Тухел није крио задовољство.

"Пре свега захвалан сам што играчи верују мојим идејама", рекао је Тухел.

"Ница је храбра када има лопту, а нисам желео да мој тим трчи без лопте. Зато смо променили систем у 3-5-2. Играчи су били отворени за ову идеју, тренирали смо тако дан раније и било је сјајно. Играли смо заиста храбро", наставио је Немац после меча у ком су Нејмар с два и Нкунку с једним поготком донели победу.

У тиму није било Единсона Каванија који је читав меч преседео на клупи, док је посебно добру партију пружио Анхел ди Марија који игра као "препорођен" од одласка Емерија.

"Обожавам да радим с Ди Маријом, он је толико талентован... Гледао сам га док је играо у Реалу и нисам тада ни помишљао да ћу једнога дана бити његов тренер. Ово је диван поклон за мене, са њим је лако, то је играч који има толико квалитета, увек игра за тим, а чак и први долази на тренинге!", навео је Томас Тухел на конференцији после меча.

Задовољство је - обострано.

И Аргентинац је одушевљен радом новог тренера који је дошао са "свежим" идејама из Немачке и готово сваки меч експериментише с формацијом, тактиком и новитетима.

"По доласку у клуб ми је одмах рекао да рачуна на мене и да ћу бити важан за тим. Мислим да је дошао у Пари сен Жермен да освоји титулу Лиге шампиона и надам се да ћемо ове сезоне играти на нашем највишем нивоу", рекао је Ди Марија.

ПСЖ није добро почео "кампању" у ЛШ поразом на "Енфилду" од Ливерпула (3:2), а оптимистични су да ће грешке исправити већ у среду против Црвене звезде (18.55).

"Сви очекују више од ПСЖ-а, као и сви ми. Нисмо били на 100% против Ливерпула, али када јесмо - имамо шансу да освојимо ово такмичење", навео је Ди Марија и додао:

"Имамо Нејмара, Мбапеа и Единсона. Они су најбољи на свету".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар