Igrači vjeruju Tuhelu: S njim osvajamo LŠ!

"Imamo Nejmara, Mbapea i Edinsona. Oni su najbolji na svetu", poručuje Argentinac koji igra kao "preporođen" kod novog trenera Pari sen Žermena.

Fudbal 01.10.2018 | 22:00
Igrači vjeruju Tuhelu: S njim osvajamo LŠ!
Tri gola, dva poništena i prečka - za zadovoljstvo partijom Parižana na licu Tuhela.

Nemački trener je poveo PSŽ i do osme pobede na startu takmičarske 2018/19 čime je izjednačen dosadašnji rekordni start sezone star više od 80 godina, a i ovoga puta bilo je eksperimenata u njihovom nastupu. 

Na gostovanji Nici (3:0) oni su nastupili u formaciji 3-5-2, s Markinjosom u veznom redu, Nejmarom na mestu desetke i Kilijanom Mbapeom kao isturenim napadačem...

To je očigledno dalo dobar efekat, pa ni Tuhel nije krio zadovoljstvo.

"Pre svega zahvalan sam što igrači veruju mojim idejama", rekao je Tuhel.

"Nica je hrabra kada ima loptu, a nisam želeo da moj tim trči bez lopte. Zato smo promenili sistem u 3-5-2. Igrači su bili otvoreni za ovu ideju, trenirali smo tako dan ranije i bilo je sjajno. Igrali smo zaista hrabro", nastavio je Nemac posle meča u kom su Nejmar s dva i Nkunku s jednim pogotkom doneli pobedu.

U timu nije bilo Edinsona Kavanija koji je čitav meč presedeo na klupi, dok je posebno dobru partiju pružio Anhel di Marija koji igra kao "preporođen" od odlaska Emerija.

"Obožavam da radim s Di Marijom, on je toliko talentovan... Gledao sam ga dok je igrao u Realu i nisam tada ni pomišljao da ću jednoga dana biti njegov trener. Ovo je divan poklon za mene, sa njim je lako, to je igrač koji ima toliko kvaliteta, uvek igra za tim, a čak i prvi dolazi na treninge!", naveo je Tomas Tuhel na konferenciji posle meča.

Zadovoljstvo je - obostrano.

I Argentinac je oduševljen radom novog trenera koji je došao sa "svežim" idejama iz Nemačke i gotovo svaki meč eksperimentiše s formacijom, taktikom i novitetima.

"Po dolasku u klub mi je odmah rekao da računa na mene i da ću biti važan za tim. Mislim da je došao u Pari sen Žermen da osvoji titulu Lige šampiona i nadam se da ćemo ove sezone igrati na našem najvišem nivou", rekao je Di Marija.

PSŽ nije dobro počeo "kampanju" u LŠ porazom na "Enfildu" od Liverpula (3:2), a optimistični su da će greške ispraviti već u sredu protiv Crvene zvezde (18.55).

"Svi očekuju više od PSŽ-a, kao i svi mi. Nismo bili na 100% protiv Liverpula, ali kada jesmo - imamo šansu da osvojimo ovo takmičenje", naveo je Di Marija i dodao:

"Imamo Nejmara, Mbapea i Edinsona. Oni su najbolji na svetu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar