Добио батине и платио казну

Колико се закони у Републици Српској не поштују и колико је појединац незаштићен пред неодговорним институцијама доказ је Бранислав Томић из Лакташа. Он је претучен у властитом дворишту, а Основни суд у Бањалуци је пресудио да је крив за нарушавање јавног реда и мира, за шта је добио и новчану казну.

Република Српска 30.09.2018 | 18:03
Добио батине и платио казну
- Кренуо сам да аутом изађем из свог дворишта, други ауто је блокирао излаз, позвао сам комшију да га помјери али сам због тога добио батине испред своје куће -  овако своју причу започиње у изјави БН ТВ Бранислав Томић, пензионер из Лакташа. Тврди да је власник возила њега и супругу извријеђао, а онда насрнуо на њега.

“Он мени не смије да затвори улаз и он је опсовао мене и ја га одгурнем. Он мени удари шамар након чега сам пао доле. све ми се завртило и истрчао је тај комшија са четничком капом на глави и викао јел ти то било потребно комшија”, каже Бранислав Томић.

Томић је позвао полицију да изврши увиђај. Међутим, с обзиром да је један од комшија који су изазвали сукоб, полицајац у пензији, у изјави је оптужио претученог Томића. На снимку који је телефоном снимила Томићева супруга, јасно се види да полиција овај случај није схватила озбиљно и да чак унапријед зна и како ће суд да пресуди.

“Ми ћемо сад узети изјаве може данас или сутра јер је нарушавање престало, он ће све ове учеснике довести да свједоче, ви ћете доћи на суд али ви ћете тамо испасти…”

Након добронамјерних савјета полиције, пришао је и комшија који је и изазвао сукоб, да се наводно извини супружницима Томић. Међутим поново их је вријеђао.

“Комшија: комшо слушај ме.

Томић: изађи из мог дворишта ја више немам комшију.

Супруга: како можете дирати човјека који је оперисао рак.

Комшија: дабогда од рака умро". 

Случај је стигао и до Основног суда у Бањалуци. С озбиром да Томић живи у иностранству и није могао да дође на заказани судски претрес, то није спријечило суд да донесе рјешење. У пресуди јасно пише да је претучени Бранислав Томић крив и мора да плати казну у износу од 200 марака.Томић је чак задобио и повреде које у пресуди Суда нису ни поменуте.

“Истучен у свом дворишту породичне куће испред свог аута ишчупали су ми мишић десне руке који сам и оперисао моја супруга је снимала сав тај инцидент јако сам разочаран са Босном и Херцеговином”, истиче Томић.

У рјешењу бањалучког Основног суда пише да се окривљени Смиљанић Зоран, који је физички насрнуо на Томића, по занимању професор, ослобађа прекршајне одговорности, али и да сви трошкови судског поступка падају на терет буџетских средстава. У пресуди је јасно написано зашто је окривљени ослобођен.

 “Ослобађа се прекршајне одговорности окривљени Смиљанић Зоран због тога што је дана 12.08.2017.г.првоокривљеном Томић Браниславу задао ударац отвореном песницом десне руке у предјелу главе а потом му опсовао мајку ... из разлога што није доказано да је окривљени починио прекршај за који је против њега поднесен захтјев, а у складу са чланом 199 тачка 2 Закона о прекршајима РС”, пише у рјешењу Основног суда БЛ.

Бранислав Томић из Лакташа добио је батине у дворишту породичне куће. Тражио је само праведно суђење, али добио је казну и мора да плати судске трошкове.

Поставља се питање, да ли су сви грађани једнаки пред законом, и да ли за неке закони уопште не важе?



БН ТВ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Милија

30.09.2018 16:08

За све је крив Милорад Додик и онај неки Врецо и Лепир,правда за овог неког Томица ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2018 16:40

Тачно.

Name

Будо

30.09.2018 16:52

Тога батинаша је тренирао Будин син.

Name

Рр

30.09.2018 17:21

По закону бозијем удри банду старац а лаје стид ГА било

Name

Миле

01.10.2018 04:25

У суду Раде сељацине и сељаци доносе одлуке које њима одговара стид вас било доцице Правда Кад тад ! Убијате дјецу и старце Купили сте дипломе дао вам је додо и Он је себи купијо у Србији Па вам се мозе ! Попусице те ви и то Како ! Туце вас бог и закон !

Name

Легалиста

30.09.2018 16:17

Ако је у питању Зоран Смиљаниц... и ако је као сто писе проф. физицког васпитања, тај исти је и директор Основне сколе Десанка Максимовиц Лактаси. Ста друго реци него срамота. Надам се да це ову пресуду остецени добити на другостепеном суду... а бахати Смиљаниц заслузену казну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2018 16:57

Немате ви појма, суд у праву како да окриви овога ако није дошао свједок на суд. Нанопење тјелесних повреда, лаких гони се по приједлигу. итд. Судија без гршке. Једини проблем је ако није добио позив за суд, онда пресуда пада на Окружном суду.

Name

Да

30.09.2018 17:22

Полиција је приватна ,суд,у полицији раде цланови Снсд ,ако Давида убисе,и докази имају,ста треба реци даље,занима ме да Вуциц мирно гледа како Додиг,унистава српски народ, исељава убија,сарадјује са Кељмендијем,устаски споменик у РС,

Name

Лактаси

30.09.2018 17:29

Какав смиљаниц тај се боји своје сјене а и воли свингерај са паровима дебил.

Name

цвијетин

30.09.2018 18:00

Па пријатељу мој : узми ствар у своје руке видис да неме ни Д: од дрзаве

Name

Димитрије

30.09.2018 18:03

Мала исправка ОС у Лактасима је Младен Стојановиц, а дотицни ударац јесте директор исте ОС у Лактасима, с тим да је за кривицно одговоран морао би аутоматски бити смјењен на ту функцију директора. Али то није могуце јер је у владајуцој странци у Лактасима а такви су застицени као и угрозена врста. Мозете јос процацкати по нету није тај јадник једини сто га је претукао, тукао је и новинара.

Name

Јоја

30.09.2018 22:08

Нецемо унитарну БиХ ал смо добили унитарну Српску а да ни примјетили нисмо.

Name

брецало

30.09.2018 17:25

Лоповска полиција и судство на свом прагу добијес батине и јос казну да платис па лппови јадни багро сецикезе убице нарко дилери то је судство и полиција у републици српској сваки пут ураде по свом сотоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрински ВУК

30.09.2018 17:29

Опет ја морадох да се јавим,на ову тему,Тако ти је код нас ,закони никакви,имао сам пре неки дан сличну ситуацију...Затекнем пред кућним прагом своју мајку,старицу иначе велики инвалид,како покусава да одгурне неког момка 30 ак год,од себе,он се нагурава са њом,иначе је на стакама она,И видим својим очима да је гура,ја га опоменем,па га разбијем,па он крене њеном стаком на мене,па му отмем,онда он оде по пушку пријетеци да ће нас побити,Ја зовнем полицију да не буде још горе,И ЈА ДОБИЈЕМ КАЗНУ ЗА ЈРМ И ПЛАТИМ,бранећи сопствену мајку у њеном дворишту,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амел Тука

30.09.2018 18:28

Вуче јел се зезаш или?

Name

Илија и Дјура

30.09.2018 18:10

Дзаба ја људима објасњавам да ,,Балкански Спијун,,није комедија,вец озбиљан филм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци

30.09.2018 18:13

Ух, ал´ми ова Лактаска "правда" подизе притисак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

01.10.2018 05:59

Тотије тако кад владају насилници националисти тајкуни стосе мене тице никада нецу отиц у ту насилницку рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

02.10.2018 07:46

,,дјуро Це ти опростити сто те тукао, а Даница Це направити питу,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

02.01.2019 18:12

Тај полицајац није рекао уцеснике вец Павијане. А томиц је отезано усао пред своју куцу сто знаци да је могаи и изаци. Неприца истину.

ОДГОВОРИТЕ