ИТА: Браћа Инзаги "тероришу" Удинезе!

Мало радости и за Пипа - Болоња оживела! Сантандер и Орсолини за другу победу Инзагијевог тима у сезони над Удинезеом.  У само неколико дана браћа Инзаги водили су своје екипе против Удинезеа и обојица су славили.

Фудбал 30.09.2018 | 16:45
ИТА: Браћа Инзаги "тероришу" Удинезе!
Заслужио је и Пипо Инзаги коначно мало радости. Његова Болоња игра леп фудбал ове сезоне, али резултати и пласман на табели то не осликавају баш адекватно. Али, времена за исправку има, а победа над Удинезеом после преокрета од 2:1 свакако је исправан корак у правом смеру.

Није добро почело данас за домаћине, прво им је ВАР поништио погодак у 16. минуту, а већ после пола сата игре Пусето је искористио успаваност одбране Болоње и на пас Де Пола довео Зебре у вођство. Ипак, Болоња је стигла до изједначења у финишу првог дела, а за гол и то мајсторски побринуо се Федерико Сантандер.

Сјајно је Парагвајац десницом опалио по лопти и уз помоћ пречке матиро голмана Скуфета за 1:1. Погодак у његовом стилу, каквих се надавао играјући за Копенхаген.

Друго полувреме донело је иницијативу Удинезеа, али пуно мање озбиљних дешавања пред оба гола. Боље шансе имала је Болоња која је претила из контри, а после промашаја Сванберга у 57. кренуо је расплет утакмице. Играо се 82. минут, после петљања на крилу, лопта се срећно одбила до Орсолинија који је погодио за тријумф само три минута након што је ушао у игру с клупе.

Пропустила је Болоња у финишу још две шансе да победу учини убедљивијом, али и овако се слави данас на северу Италије.

Тренер Удинезеа Хулио Васкез у сриједу је честитао Симонеу Инзагију на побједи Лација 2:1, а у недјељу је честитао његовом брату Филипу на идентичној побједи.

Болоња је ну недјељном матинеу седмог кола Серије А одиграном на стадиону Ренато Дал'Ара савладала Удинезе 2:1 и тако се одмакла од самог зачеља табеле.

Екипа Филипа Инзагија стигла је до побједе упркос вођству „зебри“ које је у 32. минуту донио Пусето својим првим поготком за Удинезе.

Претходно смо видјели промашени „зицер“  Лазање за Удинезе, те спорну ситуацију на другој страни када Болоњи није досуђен једанаестерац упркос прегледању видео снимка.

Успјела је, међутим, Болоња да се врати у игру прије одласка на одмор. Сјајну комбинацију одиграли су парагвајски нападач Федерико Сванберг и шведски тинејџер Матијас Сванберг, а овај први ју је завршио „пројектилом“ под пречку за изједначење у 42. минуту.

Мање узбуђења виђено је у наставку, а меч је одлучио потез Филипа Инзагија, који је у 79. минуту замијенио деветнаестогодишњег Сванберга  и убацио две године старијег Рикарда Орсолинија.

Само три минуте касније млади репрезентативац Италије испратио је продор Матијела и ударцем са десетак метара затресао мрежу за велики тријумф своје екипе. 

У посљедњим тренуцима меча и један и други стријелац, Сантандер и Орсолини пропустили су одличне прилике да Болоњи донесу и убједљивију побједу.

Филипо Инзаги и његова екипа коначно су се мало одмакли од зачеља табеле, односно пришли су само на бод Удинезеу које је након два узастопна пораза на 11. Позицији са осам освојених бодова.

СЕРИЈА А - 7. КОЛО:

Болоња - Удинезе 2:1 (1:1)
/Сантандер 42, Орсолини 82 – Пусето 32/

Кјево - Торино
Фиорентина - Аталанта
Фрозиноне - Ђенова
Парма - Емполи (18.00)
Сасуоло - Милан (20.30)

У понедјељак: 

Сампдорија - СПАЛ (20.30)

Одиграно у суботу:

Рома - Лацио 3:1 (1:0)
/Ло. Пелегрини 45, Коларов 71 - Имобиле 67, Фацио 86/

Јувентус - Наполи 3:1 (1:1)
/Манџукић 26, 49, Бонући 76 – Мертенс 10/

Интер - Каљари 2:0 (1:0)
/Лаутаро 12, Политано 89/

ТАБЕЛА: Јувентус 21, Наполи 15, Сасуоло (-1) 13, Интер 13, Лацио 12, Рома 11, Фиорентина (-1) 10, Ђенова (-2) 9, СПАЛ (-1) 9, Сампдорија (-1) 8, Удинезе 8, Парма (-1) 7,  Болоња 7, Аталанта (-1) 6, Милан (-2) 6, Торино (-1) 6, Каљари (-1) 6, Емполи (-1) 5, Болоња (-1) 4, Фрозиноне (-1) 1, Кјево (-1) -1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар