ITA: Braća Inzagi "terorišu" Udineze!

Malo radosti i za Pipa - Bolonja oživela! Santander i Orsolini za drugu pobedu Inzagijevog tima u sezoni nad Udinezeom.  U samo nekoliko dana braća Inzagi vodili su svoje ekipe protiv Udinezea i obojica su slavili.

Fudbal 30.09.2018 | 16:45
ITA: Braća Inzagi "terorišu" Udineze!
Zaslužio je i Pipo Inzagi konačno malo radosti. Njegova Bolonja igra lep fudbal ove sezone, ali rezultati i plasman na tabeli to ne oslikavaju baš adekvatno. Ali, vremena za ispravku ima, a pobeda nad Udinezeom posle preokreta od 2:1 svakako je ispravan korak u pravom smeru.

Nije dobro počelo danas za domaćine, prvo im je VAR poništio pogodak u 16. minutu, a već posle pola sata igre Puseto je iskoristio uspavanost odbrane Bolonje i na pas De Pola doveo Zebre u vođstvo. Ipak, Bolonja je stigla do izjednačenja u finišu prvog dela, a za gol i to majstorski pobrinuo se Federiko Santander.

Sjajno je Paragvajac desnicom opalio po lopti i uz pomoć prečke matiro golmana Skufeta za 1:1. Pogodak u njegovom stilu, kakvih se nadavao igrajući za Kopenhagen.

Drugo poluvreme donelo je inicijativu Udinezea, ali puno manje ozbiljnih dešavanja pred oba gola. Bolje šanse imala je Bolonja koja je pretila iz kontri, a posle promašaja Svanberga u 57. krenuo je rasplet utakmice. Igrao se 82. minut, posle petljanja na krilu, lopta se srećno odbila do Orsolinija koji je pogodio za trijumf samo tri minuta nakon što je ušao u igru s klupe.

Propustila je Bolonja u finišu još dve šanse da pobedu učini ubedljivijom, ali i ovako se slavi danas na severu Italije.

Trener Udinezea Hulio Vaskez u srijedu je čestitao Simoneu Inzagiju na pobjedi Lacija 2:1, a u nedjelju je čestitao njegovom bratu Filipu na identičnoj pobjedi.

Bolonja je nu nedjeljnom matineu sedmog kola Serije A odigranom na stadionu Renato Dal'Ara savladala Udineze 2:1 i tako se odmakla od samog začelja tabele.

Ekipa Filipa Inzagija stigla je do pobjede uprkos vođstvu „zebri“ koje je u 32. minutu donio Puseto svojim prvim pogotkom za Udineze.

Prethodno smo vidjeli promašeni „zicer“  Lazanje za Udineze, te spornu situaciju na drugoj strani kada Bolonji nije dosuđen jedanaesterac uprkos pregledanju video snimka.

Uspjela je, međutim, Bolonja da se vrati u igru prije odlaska na odmor. Sjajnu kombinaciju odigrali su paragvajski napadač Federiko Svanberg i švedski tinejdžer Matijas Svanberg, a ovaj prvi ju je završio „projektilom“ pod prečku za izjednačenje u 42. minutu.

Manje uzbuđenja viđeno je u nastavku, a meč je odlučio potez Filipa Inzagija, koji je u 79. minutu zamijenio devetnaestogodišnjeg Svanberga  i ubacio dve godine starijeg Rikarda Orsolinija.

Samo tri minute kasnije mladi reprezentativac Italije ispratio je prodor Matijela i udarcem sa desetak metara zatresao mrežu za veliki trijumf svoje ekipe. 

U posljednjim trenucima meča i jedan i drugi strijelac, Santander i Orsolini propustili su odlične prilike da Bolonji donesu i ubjedljiviju pobjedu.

Filipo Inzagi i njegova ekipa konačno su se malo odmakli od začelja tabele, odnosno prišli su samo na bod Udinezeu koje je nakon dva uzastopna poraza na 11. Poziciji sa osam osvojenih bodova.

SERIJA A - 7. KOLO:

Bolonja - Udineze 2:1 (1:1)
/Santander 42, Orsolini 82 – Puseto 32/

Kjevo - Torino
Fiorentina - Atalanta
Frozinone - Đenova
Parma - Empoli (18.00)
Sasuolo - Milan (20.30)

U ponedjeljak: 

Sampdorija - SPAL (20.30)

Odigrano u subotu:

Roma - Lacio 3:1 (1:0)
/Lo. Pelegrini 45, Kolarov 71 - Imobile 67, Facio 86/

Juventus - Napoli 3:1 (1:1)
/Mandžukić 26, 49, Bonući 76 – Mertens 10/

Inter - Kaljari 2:0 (1:0)
/Lautaro 12, Politano 89/

TABELA: Juventus 21, Napoli 15, Sasuolo (-1) 13, Inter 13, Lacio 12, Roma 11, Fiorentina (-1) 10, Đenova (-2) 9, SPAL (-1) 9, Sampdorija (-1) 8, Udineze 8, Parma (-1) 7,  Bolonja 7, Atalanta (-1) 6, Milan (-2) 6, Torino (-1) 6, Kaljari (-1) 6, Empoli (-1) 5, Bolonja (-1) 4, Frozinone (-1) 1, Kjevo (-1) -1.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar