Уклонили барикаде у Зубином Потоку

Становници Зубиног Потока и околних мјеста одазвали су се позиву предсједника Србије Александра Вучића и уклонили барикаде на магистралном путу Косовска Митровица - Рибариће, којим се иде до Газивода.

Србија 30.09.2018 | 12:58
Уклонили барикаде у Зубином Потоку

 
Саобраћај нормално функционише у центру Зубиног Потока, гдје су Срби јуче од 16 сати блокирали пут камионима протестујући због упада припадника РОСУ на Газиводе.

Ипак, остала је забринутост људи на сјеверу, мада је и у Зубином Потоку и у Косовској Митровици данас прије подне мирно.

Предсједник Вучић је позвао Србе са КиМ да буду мирни и замолио Србе из Зубиног Потока и Косовске Митровице да напусте барикаде и да се врате кућама.

"Молим их, немам права да захтевам, да то учине и да и убудуће увек питају своју државу Србију, да разговарају са нама и да се понашамо достојанствено, озбиљно и одговорно", рекао је Вучић синоћ на конференцији за медије.

У јучерашњој операцији учествовало је између 110 и 130 припадника косовских безбедносних снага, са дугим цијевима, који су малтретирали више особа, а четворо држали као таоце.

Такође, по брдима су били распоређени Албанци снајперисти.

Цијела операција изведена је с објашњењем да су обезбјеђивали обилазак језера Газиводе Хашима Тачија, али су специјалци РОСУ на северу били мимо споразума, којима се то регулише.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

АР

30.09.2018 11:04

Па нормално да су склонили Нема од балван револуције ниста.Па сиптари дали ултиматум до 12-сати да се склоне балвани И камионцици да неби они слали полицију И војску да расцисте.Паметан потез сто је све склоњено И сто се постује захтјев полиције јер би нагребусили да смо И даље инсистирали на балван револуцији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

30.09.2018 11:45

Браво за Албанце са Србима само остро нек у Србији стављају барикаде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

30.09.2018 14:11

А јеси мамлаз...али бас.

Name

Дорис

30.09.2018 22:06

Неједи говедину.