Uklonili barikade u Zubinom Potoku

Stanovnici Zubinog Potoka i okolnih mjesta odazvali su se pozivu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i uklonili barikade na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, kojim se ide do Gazivoda.

Srbija 30.09.2018 | 12:58
Uklonili barikade u Zubinom Potoku

 
Saobraćaj normalno funkcioniše u centru Zubinog Potoka, gdje su Srbi juče od 16 sati blokirali put kamionima protestujući zbog upada pripadnika ROSU na Gazivode.

Ipak, ostala je zabrinutost ljudi na sjeveru, mada je i u Zubinom Potoku i u Kosovskoj Mitrovici danas prije podne mirno.

Predsjednik Vučić je pozvao Srbe sa KiM da budu mirni i zamolio Srbe iz Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice da napuste barikade i da se vrate kućama.

"Molim ih, nemam prava da zahtevam, da to učine i da i ubuduće uvek pitaju svoju državu Srbiju, da razgovaraju sa nama i da se ponašamo dostojanstveno, ozbiljno i odgovorno", rekao je Vučić sinoć na konferenciji za medije.

U jučerašnjoj operaciji učestvovalo je između 110 i 130 pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga, sa dugim cijevima, koji su maltretirali više osoba, a četvoro držali kao taoce.

Takođe, po brdima su bili raspoređeni Albanci snajperisti.

Cijela operacija izvedena je s objašnjenjem da su obezbjeđivali obilazak jezera Gazivode Hašima Tačija, ali su specijalci ROSU na severu bili mimo sporazuma, kojima se to reguliše.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

AR

30.09.2018 11:04

Pa normalno da su sklonili Nema od balvan revolucije nista.Pa siptari dali ultimatum do 12-sati da se sklone balvani I kamioncici da nebi oni slali policiju I vojsku da rasciste.Pametan potez sto je sve sklonjeno I sto se postuje zahtjev policije jer bi nagrebusili da smo I dalje insistirali na balvan revoluciji

ODGOVORITE
Name

DOXA

30.09.2018 11:45

Bravo za Albance sa Srbima samo ostro nek u Srbiji stavljaju barikade...

ODGOVORITE
Name

Leo

30.09.2018 14:11

A jesi mamlaz...ali bas.

Name

Doris

30.09.2018 22:06

Nejedi govedinu.