Видео: Покажите нам бољег од овог момка!

Гол и пет асистенција за 124 минута! Сјајни Џејдон Санчо (18) блиста на теренима Бундеслиге.

Фудбал 01.10.2018 | 19:00
Видео: Покажите нам бољег од овог момка!
Многе је изненадила прошлог лета одлука Џејдона Санча (18) да напусти Манчестер Сити и срећу потражи у Борусији из Дортмунда. Многе који не знају како енглески фудбал функционише у "гута" своју најталентованију децу.

Међутим, како се све одвија тренутно, биће то потез каријере. Знао је јуниорски шампион света с Гордим Албионом да неће добити прилику код Пепа Гвардиоле и да му се не исплати да му ноге ломе фудбалери развојних тимова Свонсија, Евертона, Дербија...

Зато је одлучио да следи пут неких старијих вршњака и опроба се у лиги која жуди да пружи шансу најталентованијим младим играчима на свету. Бундеслига је позната као првенство у којем млади имају прилику и Енглез је обилато користи. Још увек се Санчо није изборио за статус стартера код новог тренера Борусије Лусијана Фавра, али у сваком колу успева да привуче пажњу фантастичним потезима и брзином.

И синоћ је Енглез био један од хероја преокрета у Леверкузену - 2:4 (2:0) - који је Милионерима омогућио да се пробију на чело Бундеслиге испред Бајерна. Два пута је асиситирао за голове, прво Ројсу за 2:2, затим и Паку Алкасеру за 4:2 и то за само 22 минута проведених на терену.



Да је играч преокрета показао је у готово сваком мечу у првенству који је одиграо ове сезоне, истина, и сваки пут је ушао као резерва. На само два наступа од укупно шест у Бундеслиги није успео забележи гол или асистенцију, тако да веома импозантно делује податак да је за 124 минута на терену Џејдон Санчо постигао један погодак и уписао пет асистенција.

Хоће ли му Лусијан Фавр после још једне јучерашње експлозије у Леверкузену указати коначно шансу као стартеру, видећемо. Делује да је Санчо зрео за први тим, мада је и конкуренција паклена, а Борусија на турбо погон врло лепа за гледање.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар