Video: Pokažite nam boljeg od ovog momka!

Gol i pet asistencija za 124 minuta! Sjajni Džejdon Sančo (18) blista na terenima Bundeslige.

Fudbal 01.10.2018 | 19:00
Video: Pokažite nam boljeg od ovog momka!
Mnoge je iznenadila prošlog leta odluka Džejdona Sanča (18) da napusti Mančester Siti i sreću potraži u Borusiji iz Dortmunda. Mnoge koji ne znaju kako engleski fudbal funkcioniše u "guta" svoju najtalentovaniju decu.

Međutim, kako se sve odvija trenutno, biće to potez karijere. Znao je juniorski šampion sveta s Gordim Albionom da neće dobiti priliku kod Pepa Gvardiole i da mu se ne isplati da mu noge lome fudbaleri razvojnih timova Svonsija, Evertona, Derbija...

Zato je odlučio da sledi put nekih starijih vršnjaka i oproba se u ligi koja žudi da pruži šansu najtalentovanijim mladim igračima na svetu. Bundesliga je poznata kao prvenstvo u kojem mladi imaju priliku i Englez je obilato koristi. Još uvek se Sančo nije izborio za status startera kod novog trenera Borusije Lusijana Favra, ali u svakom kolu uspeva da privuče pažnju fantastičnim potezima i brzinom.

I sinoć je Englez bio jedan od heroja preokreta u Leverkuzenu - 2:4 (2:0) - koji je Milionerima omogućio da se probiju na čelo Bundeslige ispred Bajerna. Dva puta je asisitirao za golove, prvo Rojsu za 2:2, zatim i Paku Alkaseru za 4:2 i to za samo 22 minuta provedenih na terenu.



Da je igrač preokreta pokazao je u gotovo svakom meču u prvenstvu koji je odigrao ove sezone, istina, i svaki put je ušao kao rezerva. Na samo dva nastupa od ukupno šest u Bundesligi nije uspeo zabeleži gol ili asistenciju, tako da veoma impozantno deluje podatak da je za 124 minuta na terenu Džejdon Sančo postigao jedan pogodak i upisao pet asistencija.

Hoće li mu Lusijan Favr posle još jedne jučerašnje eksplozije u Leverkuzenu ukazati konačno šansu kao starteru, videćemo. Deluje da je Sančo zreo za prvi tim, mada je i konkurencija paklena, a Borusija na turbo pogon vrlo lepa za gledanje.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar