Новак о Пилићу: Мој тениски отац, ментор...

Новак Ђоковић, најбољи српски спортиста, изразио је захвалност свом "тениском оцу" и ментору Николи Пилићу.

Тенис 01.10.2018 | 15:30
Новак о Пилићу: Мој тениски отац, ментор...
Пилић је са Новаком сарађивао од малена, и Србин је једне од својих првих тениских корака научио управо на његовој академији у Немачкој.

Ђоковић је, као 12-годишњак, у Тениску академију Николе Пилића стигао у септембру 1999, а у њој је провео четири године. 

"Сјор Нико. Мој тениски отац. Ментор. Човек који је несебично делио сво знање и искуство о тенису и животу са мном. Прељубазна Никијева жена Мија и Ники су ме примили оберучке у своју тениску академију у Немачкој и односили се према мени као према свом детету. Моји родитељи и нас три брата ћемо увек то памтити. Никијева страст према тенису је изванредна и инспирише", започео је дирљив текст Новак Ђоковић. 

Новак каже да је Пилић и даље веома предан тенису и да је он заслужан за дисциплину која је српском тенисеру усађеан од малих ногу. 

"Он ускоро пуни 80 година а проводи скоро сваки дан по 4х на терену. Терен је његов дом. Имао сма велику срећу да ми Ники буде ментор. Научио сам од њега како једноставан али врло предан приступ тенису даје резултате. Усађена ми је огромна дисциплина од мојих родитеља, преко Јелена Генчић па све до Никија као основа за све моје подухвате. Ники је једини тренер у историји тениса који је освојио 5 Дејвис Купова за 3 различите нације (Немачка, Хрватска, Србија)". 

На крају, један од најбољих тенисера икада је још једанпут изразио захвалност Пилићу. 

"Имао је једну од најбољих тениских академија у Европи у којој су стасавали великани попут Бекера, Штиха, Иванишевића.. Па добро, и ја сам ту био. Вечно сам захвалан Мији и Никију на свему што су урадили за мене и моју фамилију", закључио је Ђоковић. 

Новак је после боравка код Николе Пилића 2003. изашао на АТП тур, освојио је неколико челенџера и фјучерса, а онда је 2006.освојио свој први трофеј у Амерсфорту. Шта се после десило, знате и сами.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар