Novak o Piliću: Moj teniski otac, mentor...

Novak Đoković, najbolji srpski sportista, izrazio je zahvalnost svom "teniskom ocu" i mentoru Nikoli Piliću.

Tenis 01.10.2018 | 15:30
Novak o Piliću: Moj teniski otac, mentor...
Pilić je sa Novakom sarađivao od malena, i Srbin je jedne od svojih prvih teniskih koraka naučio upravo na njegovoj akademiji u Nemačkoj.

Đoković je, kao 12-godišnjak, u Tenisku akademiju Nikole Pilića stigao u septembru 1999, a u njoj je proveo četiri godine. 

"Sjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovek koji je nesebično delio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili oberučke u svoju tenisku akademiju u Nemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom detetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspiriše", započeo je dirljiv tekst Novak Đoković. 

Novak kaže da je Pilić i dalje veoma predan tenisu i da je on zaslužan za disciplinu koja je srpskom teniseru usađean od malih nogu. 

"On uskoro puni 80 godina a provodi skoro svaki dan po 4h na terenu. Teren je njegov dom. Imao sma veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelena Genčić pa sve do Nikija kao osnova za sve moje poduhvate. Niki je jedini trener u istoriji tenisa koji je osvojio 5 Dejvis Kupova za 3 različite nacije (Nemačka, Hrvatska, Srbija)". 

Na kraju, jedan od najboljih tenisera ikada je još jedanput izrazio zahvalnost Piliću. 

"Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Evropi u kojoj su stasavali velikani poput Bekera, Štiha, Ivaniševića.. Pa dobro, i ja sam tu bio. Večno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju familiju", zaključio je Đoković. 

Novak je posle boravka kod Nikole Pilića 2003. izašao na ATP tur, osvojio je nekoliko čelendžera i fjučersa, a onda je 2006.osvojio svoj prvi trofej u Amersfortu. Šta se posle desilo, znate i sami.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar