Невоље у Јувентусовом малом рају!

Отишао им најбољи на свету! Бепе Марота после осам година више није директор Старе даме.

Фудбал 01.10.2018 | 18:00
Невоље у Јувентусовом малом рају!
У дану када је победио Наполи са 3:1 и увећао бодовну предност у Серији А Јувентус је остао без "алфе и омеге", званично најбољег извршног директора у светском фудбалу Ђузепеа Мароте.

Легендарни 61-годишњи функционер Старе даме, који је најзаслужнији за седмогодишњу доминацију овог клуба у Италији, напустио је Торино због неслагања с предеседником Ањелијем и то само неколико дана након што је на самиту о индустији фудбала награђен као најбољи извршни директор у фудбалу, а испред Ферана Соријана (Манчестер Сити) и Хозе Анхела Санчеза (Реал Мадрид).

Иако у Торину тврде да је разлаз с Маротом споразуман, Коријере данас преноси занимљиве изјаве које сугеришу да није баш тако.

"Нисам више био у правој синхронизацији с председником Ањелијем. Разочаран сам, одлука је донета и време је да се објави јер се моје име већ неко време не налази у борду директора Јувентуса", потврдио је Марота.

Даље у тексту новинари Коријереа сугеришу да је одлука дошла од руководства Јувентуса, не и од Џона Елкана, првог човека ФИАТ-а, који је главни спонзор клуба.

Неколико разлога се крије иза ове изненадне промене, сваки медиј има своју информацију, али сви су шокирани, па и тренер Макс Алегри, који се изненадио да се таква вест објави у тренутку његове конференције након утакмице с Наполијем. Очекује се да посао Мароте и преговоре око нових долазака преузме директор спорта Фабио Паратићи, али само привремено док Јувентус не доведе новог бизнис-оријентисаног извршног директора који треба да им повећа приходе.

Што се тиче Мароте, он снажно негира да ће постати нови председник Фудбалског савеза Италије.

Тутомеркато указује на интересовање Роме, после проблема које актуелни директор Монћи има с навијачима, док Коријере дела Сера  има још интригантније наводе, да је Марота већ добио понуду Наполија да постане њихов први оперативац.

"Дајте ми некоико дана да одлучим", рекао је Марота.

Делује, ипак, да је Италијан тренутно много ближи одласку у иностранство, посебно ако знамо да Манчестер Јунајтед и Барселона траже новог генералног директора.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар