Nevolje u Juventusovom malom raju!

Otišao im najbolji na svetu! Bepe Marota posle osam godina više nije direktor Stare dame.

Fudbal 01.10.2018 | 18:00
Nevolje u Juventusovom malom raju!
U danu kada je pobedio Napoli sa 3:1 i uvećao bodovnu prednost u Seriji A Juventus je ostao bez "alfe i omege", zvanično najboljeg izvršnog direktora u svetskom fudbalu Đuzepea Marote.

Legendarni 61-godišnji funkcioner Stare dame, koji je najzaslužniji za sedmogodišnju dominaciju ovog kluba u Italiji, napustio je Torino zbog neslaganja s predesednikom Anjelijem i to samo nekoliko dana nakon što je na samitu o industiji fudbala nagrađen kao najbolji izvršni direktor u fudbalu, a ispred Ferana Sorijana (Mančester Siti) i Hoze Anhela Sančeza (Real Madrid).

Iako u Torinu tvrde da je razlaz s Marotom sporazuman, Korijere danas prenosi zanimljive izjave koje sugerišu da nije baš tako.

"Nisam više bio u pravoj sinhronizaciji s predsednikom Anjelijem. Razočaran sam, odluka je doneta i vreme je da se objavi jer se moje ime već neko vreme ne nalazi u bordu direktora Juventusa", potvrdio je Marota.

Dalje u tekstu novinari Korijerea sugerišu da je odluka došla od rukovodstva Juventusa, ne i od Džona Elkana, prvog čoveka FIAT-a, koji je glavni sponzor kluba.

Nekoliko razloga se krije iza ove iznenadne promene, svaki medij ima svoju informaciju, ali svi su šokirani, pa i trener Maks Alegri, koji se iznenadio da se takva vest objavi u trenutku njegove konferencije nakon utakmice s Napolijem. Očekuje se da posao Marote i pregovore oko novih dolazaka preuzme direktor sporta Fabio Paratići, ali samo privremeno dok Juventus ne dovede novog biznis-orijentisanog izvršnog direktora koji treba da im poveća prihode.

Što se tiče Marote, on snažno negira da će postati novi predsednik Fudbalskog saveza Italije.

Tutomerkato ukazuje na interesovanje Rome, posle problema koje aktuelni direktor Monći ima s navijačima, dok Korijere dela Sera  ima još intrigantnije navode, da je Marota već dobio ponudu Napolija da postane njihov prvi operativac.

"Dajte mi nekoiko dana da odlučim", rekao je Marota.

Deluje, ipak, da je Italijan trenutno mnogo bliži odlasku u inostranstvo, posebno ako znamo da Mančester Junajted i Barselona traže novog generalnog direktora.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar