Херој Коларов...!

Играо с поломљеним прстом и урадио што 60 година никоме није успело! Капитен српске репрезентације постигао веома важан гол против Лација и исписао историју.  Коларов у историји дербија "делла цапитале"! Александар Коларов, капитен фудбалске репрезентације Србије, ушао је у историју римског дербија у мечу између Роме и Лација, који је одигран у суботу.

Фудбал 01.10.2018 | 17:00
Херој Коларов...!
Римски дерби - цео главни град Италије је на ногама. Улог је много већи од победе, много већи од бодова. Сваки потез се рачуна, камоли гол. И онда долази Александар Коларов и онако га даје из слободњака за делиријум на Олимпику. Тим голом Коларов је најавио победу Вучице, али се уписао и у историју.

Наиме, Коларов је постао тек други играч у историји који је постигао гол у Дербију дела Капитале и у дресу Лација и у дресу Роме. Пре њега је то учинио само Швеђанин Арне Селмосон. Он је заправо постигао пет голова у дербијима - два за Лацио (1956/57, 1957/58) и три за Рому (1958/59, 1959/60).

Пре 60 година.

"Било је то 1958. године, ако се не варам. Увек се трудим да дам све од себе. Знао сам да ћу пре или касније дати гол за Рому у дербију, тако да је сјајно то што се догодило. Желим да дам комплимент Лоренцу Пелегринију који је веома млад, али је данас показао да може да носи притисак на раменима", рекао је Коларов.

Коларов је први гол у дербијима дао у априлу 2009. године, а јуче је стигао да постигне и гол за Рому у дербију. Заиста редак случај... Тек други у историји.

Иначе, после утакмице Данијеле Де Роси је открио у изјави да је Александар Коларов играо дерби са поломљеним (напуклим) прстом. Није прецизирао о ком прсту се ради, али се претпоставља да је мали прст леве ноге. Сигурно му није било пријатно да игра и трчи у таквом стању и поред ињекција и бандаже.

И поготово да постигне онакав гол у победи од 3:1.

Леви бек у 71. минуту постигао је погодак за вођство "вучице" и тако је постао тек други играч који је био стрелац за Рому и Лацио у дербију "делла цапитале".

Коларов је одиграо веома добар меч, а крунисао га је феноменалним голом из слободног ударца.

Дугогодишњи репрезентативац Србије 2007. године прешао је из ОФК Београда у Лацио, у трансферу вредном око милиона евра. 

У "небеско плавима" провео је три сезоне, а потом је седам година носио дрес Манчестер ситија, да би се 2017. вратио у Рим, али у дресу Роме. 

Коларов је гол у дресу Лациија против Роме постигао 2009. године, а онда је девет година касније у дресу "вучице" био стрелац против "небеско плавих". 

Пре Коларова, једини фудбалер који је успео да постигне гол за оба тима у римску дербију био је Швеђанин Арне Селмосон, који је за за Лацио играо од 1955. до 1958, односно за Рому од 1958. до 1961. године.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар