Heroj Kolarov...!

Igrao s polomljenim prstom i uradio što 60 godina nikome nije uspelo! Kapiten srpske reprezentacije postigao veoma važan gol protiv Lacija i ispisao istoriju.  Kolarov u istoriji derbija "della capitale"! Aleksandar Kolarov, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, ušao je u istoriju rimskog derbija u meču između Rome i Lacija, koji je odigran u subotu.

Fudbal 01.10.2018 | 17:00
Heroj Kolarov...!
Rimski derbi - ceo glavni grad Italije je na nogama. Ulog je mnogo veći od pobede, mnogo veći od bodova. Svaki potez se računa, kamoli gol. I onda dolazi Aleksandar Kolarov i onako ga daje iz slobodnjaka za delirijum na Olimpiku. Tim golom Kolarov je najavio pobedu Vučice, ali se upisao i u istoriju.

Naime, Kolarov je postao tek drugi igrač u istoriji koji je postigao gol u Derbiju dela Kapitale i u dresu Lacija i u dresu Rome. Pre njega je to učinio samo Šveđanin Arne Selmoson. On je zapravo postigao pet golova u derbijima - dva za Lacio (1956/57, 1957/58) i tri za Romu (1958/59, 1959/60).

Pre 60 godina.

"Bilo je to 1958. godine, ako se ne varam. Uvek se trudim da dam sve od sebe. Znao sam da ću pre ili kasnije dati gol za Romu u derbiju, tako da je sjajno to što se dogodilo. Želim da dam kompliment Lorencu Pelegriniju koji je veoma mlad, ali je danas pokazao da može da nosi pritisak na ramenima", rekao je Kolarov.

Kolarov je prvi gol u derbijima dao u aprilu 2009. godine, a juče je stigao da postigne i gol za Romu u derbiju. Zaista redak slučaj... Tek drugi u istoriji.

Inače, posle utakmice Danijele De Rosi je otkrio u izjavi da je Aleksandar Kolarov igrao derbi sa polomljenim (napuklim) prstom. Nije precizirao o kom prstu se radi, ali se pretpostavlja da je mali prst leve noge. Sigurno mu nije bilo prijatno da igra i trči u takvom stanju i pored injekcija i bandaže.

I pogotovo da postigne onakav gol u pobedi od 3:1.

Levi bek u 71. minutu postigao je pogodak za vođstvo "vučice" i tako je postao tek drugi igrač koji je bio strelac za Romu i Lacio u derbiju "della capitale".

Kolarov je odigrao veoma dobar meč, a krunisao ga je fenomenalnim golom iz slobodnog udarca.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije 2007. godine prešao je iz OFK Beograda u Lacio, u transferu vrednom oko miliona evra. 

U "nebesko plavima" proveo je tri sezone, a potom je sedam godina nosio dres Mančester sitija, da bi se 2017. vratio u Rim, ali u dresu Rome. 

Kolarov je gol u dresu Laciija protiv Rome postigao 2009. godine, a onda je devet godina kasnije u dresu "vučice" bio strelac protiv "nebesko plavih". 

Pre Kolarova, jedini fudbaler koji je uspeo da postigne gol za oba tima u rimsku derbiju bio je Šveđanin Arne Selmoson, koji je za za Lacio igrao od 1955. do 1958, odnosno za Romu od 1958. do 1961. godine.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar