ИТА: Првенац Лаутара за три бода Интера!

Политано од стативе оверио победу Интера.  Фудбалери Интера победили су вечерас на свом терену екипу Каљарија са 2:0, у утакмици седмог кола италијанске Серије А.  “Нероазури” наставили побједнички низ против Каљарија захваљући првенцу младог Аргентинца, али и ВАР технологији.  Интер слави - првенац Лаутара и поништен гол Каљарија! Неразури славили с 2:0, ВАР оправдано поништио погодак гостију.

Фудбал 30.09.2018 | 07:30
ИТА: Првенац Лаутара за три бода Интера!
Голове за Интер су дали Лаутаро Мартинес у 12. и Матео Политано у 89. минуту. Мартинес је добро скочио и главом матирао Крања на асистенцију Далбера, док је Матео погодио од стативе из другог плана.

Интер је уписао четврту победу од почетка шампионата, а трећу узастопну, и тренутно је четврти на табели са 13 бодова.

На другој страни, Каљари је на 16. месту са шест освојених бодова. Фудбалери Интера у наредном колу Серије А гостују СПАЛ-у, док Каљари дочекује Болоњу. 

Лучано Спалети одмарао је неколико првотимаца за дуел Лиге шампиона против ПСВ-а у сриједу, али је Интер са 2:0 савладао Каљари на “Ђузепе Меаци” и стигао до четврте побједе ове сезоне, треће у низу.

Умјесто Аргентинца Маура икардија, који је пресједио меч на клупи, у шпицу “нероазура” нашао се његов млађи сународник Лаутаро Мартинез и овај потез био је пун погодак.

Са 26 голова за аргентински Расинг препоручио се Интеру, а својим првенцем у Серији А против Каљарија почео и исплаћивати 16 милиона евра колико је износио његов трансфер.

Далбер је убацио са лијевог крила, а Лаутаро скочио и главом матирао Крања за вођство Интера послије 12 минута игре.

Статистички, био је то његов први гол на три наступа за Интер, али када се узме у обзир да је против Сасуола одиграо 69 минута, а против Торина само минут, испада да је младом Аргентинцу требало мање од 90 минута у  дресу “нероазура” за први гол.

Након пропуштене прилике Кандреве почетком другог дијела Каљари је изједначио, након што арбитар Давиде Маса у први мах није примијетио да је капитен гостију Даниеле Десена лопту у гол убацио руком.

Чинило се да ће Каљари послије ремија 1:1 са Миланом извући и бод против другог клуба из “града моде”.

Ипак, након интервенције из ВАР собе Маса је поново прегледао видео снимак и поништио гол, а Десени још показао и жути картон.

Да Интер не остане на “минималцу” побринуо се Политано лијепим поготком минут прије краја утакмице.

Није Мауро Икарди, али јесте Лаутаро Мартинез!

Интер је дошао до три бода против Каљарија на домаћем терену тријумфом од 2:0 (1:0). Поменути Лаутаро је постигао првенац у Серији А лепим шутем главом у 12. минуту. Тачку на победу је ставио Политано у 90. минуту.

Био је то стварно добар центаршут Далберта у 12. минуту, Лаутаро се нашао на правом месту и добрим скоком матирао голмана Каљарија.

Интер јесте био бољи ривал, мада је знао да брани своју мрежу. Није Лучано Спалети тренер који ће да срља. И 1:0 је победа вредна три бода.

Највећи проблем за Интер био је гол Каљарија у другом полувремену. У 73. минуту се Десена нашао у шанси, али је руком утерао лопту у гол.

Гледао се ВАР и оправдано је тај гол поништен. Све време је Миранда показивао судији Маси да је било играња руком. Уследило је гледање снимка и Маса је поништио гол.

Десена се јасније жалио и добио жути картон. Једва су га смирили.

Можда навијачи Интера неће бити презадовољни како је њихов тим одиграо, многи нису били задовољни издањем Кандреве, али суштина је да је Интер стигао до нова три бода.

Неразури сада деле треће место са Сасуолом са 13 освојених бодова, с тим што тим с Мапеи стадиона има и утакмицу мање.

СЕРИЈА А - 7. КОЛО:

Рома - Лацио 3:1 (1:0)

/Ло. Пелегрини 45, Коларов 71 - Имобиле 67, Фацио 86/

Јувентус - Наполи 3:1 (1:1)
/Манџукић 26, 49, Бонући 76 – Мертенс 10/

Интер - Каљари 2:0 (1:0)
/Лаутаро 12, Политано 89/

У недјељу:

Болоња - Удинезе (12.30)
Кјево - Торино
Фиорентина - Аталанта
Фрозиноне - Ђенова
Парма - Емполи (18.00)
Сасуоло - Милан (20.30)

У понедјељак:

Сампдорија - СПАЛ (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 21, Наполи 15, Сасуоло (-1) 13, Интер 13, Лацио 12, Рома 11, Фиорентина (-1) 10, Ђенова (-2) 9, СПАЛ (-1) 9, Сампдорија (-1) 8, Удинезе (-1) 8, Парма (-1) 7, Аталанта (-1) 6, Милан (-2) 6, Торино (-1) 6, Каљари (-1) 6, Емполи (-1) 5, Болоња (-1) 4, Фрозиноне (-1) 1, Кјево (-1) -1.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар