ITA: Prvenac Lautara za tri boda Intera!

Politano od stative overio pobedu Intera.  Fudbaleri Intera pobedili su večeras na svom terenu ekipu Kaljarija sa 2:0, u utakmici sedmog kola italijanske Serije A.  “Neroazuri” nastavili pobjednički niz protiv Kaljarija zahvaljući prvencu mladog Argentinca, ali i VAR tehnologiji.  Inter slavi - prvenac Lautara i poništen gol Kaljarija! Nerazuri slavili s 2:0, VAR opravdano poništio pogodak gostiju.

Fudbal 30.09.2018 | 07:30
ITA: Prvenac Lautara za tri boda Intera!
Golove za Inter su dali Lautaro Martines u 12. i Mateo Politano u 89. minutu. Martines je dobro skočio i glavom matirao Kranja na asistenciju Dalbera, dok je Mateo pogodio od stative iz drugog plana.

Inter je upisao četvrtu pobedu od početka šampionata, a treću uzastopnu, i trenutno je četvrti na tabeli sa 13 bodova.

Na drugoj strani, Kaljari je na 16. mestu sa šest osvojenih bodova. Fudbaleri Intera u narednom kolu Serije A gostuju SPAL-u, dok Kaljari dočekuje Bolonju. 

Lučano Spaleti odmarao je nekoliko prvotimaca za duel Lige šampiona protiv PSV-a u srijedu, ali je Inter sa 2:0 savladao Kaljari na “Đuzepe Meaci” i stigao do četvrte pobjede ove sezone, treće u nizu.

Umjesto Argentinca Maura ikardija, koji je presjedio meč na klupi, u špicu “neroazura” našao se njegov mlađi sunarodnik Lautaro Martinez i ovaj potez bio je pun pogodak.

Sa 26 golova za argentinski Rasing preporučio se Interu, a svojim prvencem u Seriji A protiv Kaljarija počeo i isplaćivati 16 miliona evra koliko je iznosio njegov transfer.

Dalber je ubacio sa lijevog krila, a Lautaro skočio i glavom matirao Kranja za vođstvo Intera poslije 12 minuta igre.

Statistički, bio je to njegov prvi gol na tri nastupa za Inter, ali kada se uzme u obzir da je protiv Sasuola odigrao 69 minuta, a protiv Torina samo minut, ispada da je mladom Argentincu trebalo manje od 90 minuta u  dresu “neroazura” za prvi gol.

Nakon propuštene prilike Kandreve početkom drugog dijela Kaljari je izjednačio, nakon što arbitar Davide Masa u prvi mah nije primijetio da je kapiten gostiju Daniele Desena loptu u gol ubacio rukom.

Činilo se da će Kaljari poslije remija 1:1 sa Milanom izvući i bod protiv drugog kluba iz “grada mode”.

Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe Masa je ponovo pregledao video snimak i poništio gol, a Deseni još pokazao i žuti karton.

Da Inter ne ostane na “minimalcu” pobrinuo se Politano lijepim pogotkom minut prije kraja utakmice.

Nije Mauro Ikardi, ali jeste Lautaro Martinez!

Inter je došao do tri boda protiv Kaljarija na domaćem terenu trijumfom od 2:0 (1:0). Pomenuti Lautaro je postigao prvenac u Seriji A lepim šutem glavom u 12. minutu. Tačku na pobedu je stavio Politano u 90. minutu.

Bio je to stvarno dobar centaršut Dalberta u 12. minutu, Lautaro se našao na pravom mestu i dobrim skokom matirao golmana Kaljarija.

Inter jeste bio bolji rival, mada je znao da brani svoju mrežu. Nije Lučano Spaleti trener koji će da srlja. I 1:0 je pobeda vredna tri boda.

Najveći problem za Inter bio je gol Kaljarija u drugom poluvremenu. U 73. minutu se Desena našao u šansi, ali je rukom uterao loptu u gol.

Gledao se VAR i opravdano je taj gol poništen. Sve vreme je Miranda pokazivao sudiji Masi da je bilo igranja rukom. Usledilo je gledanje snimka i Masa je poništio gol.

Desena se jasnije žalio i dobio žuti karton. Jedva su ga smirili.

Možda navijači Intera neće biti prezadovoljni kako je njihov tim odigrao, mnogi nisu bili zadovoljni izdanjem Kandreve, ali suština je da je Inter stigao do nova tri boda.

Nerazuri sada dele treće mesto sa Sasuolom sa 13 osvojenih bodova, s tim što tim s Mapei stadiona ima i utakmicu manje.

SERIJA A - 7. KOLO:

Roma - Lacio 3:1 (1:0)

/Lo. Pelegrini 45, Kolarov 71 - Imobile 67, Facio 86/

Juventus - Napoli 3:1 (1:1)
/Mandžukić 26, 49, Bonući 76 – Mertens 10/

Inter - Kaljari 2:0 (1:0)
/Lautaro 12, Politano 89/

U nedjelju:

Bolonja - Udineze (12.30)
Kjevo - Torino
Fiorentina - Atalanta
Frozinone - Đenova
Parma - Empoli (18.00)
Sasuolo - Milan (20.30)

U ponedjeljak:

Sampdorija - SPAL (20.30)

TABELA: Juventus 21, Napoli 15, Sasuolo (-1) 13, Inter 13, Lacio 12, Roma 11, Fiorentina (-1) 10, Đenova (-2) 9, SPAL (-1) 9, Sampdorija (-1) 8, Udineze (-1) 8, Parma (-1) 7, Atalanta (-1) 6, Milan (-2) 6, Torino (-1) 6, Kaljari (-1) 6, Empoli (-1) 5, Bolonja (-1) 4, Frozinone (-1) 1, Kjevo (-1) -1.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar