СзП: Снага је у рукама народа

Кандидат Савеза за побједу за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је на конвенцији у Требињу да у циљу смањења излазности на изборе власт покушава да наметне тезу да су сви политичари исти што није тачно.

Република Српска 29.09.2018 | 22:54
СзП: Снага је у рукама народа
„Ми смо заправо два различита свијета. Мој противкандидат тврди да је он Република, ја кажем да је Република народ – борци, мајке, омладина, радници... Ја цијеним знање, он само чланску књижицу своје партије. Он пријети отказима, ја доводим инвеститоре да граде. И најбитније – ја желим да живимо у другачијој и бољој Републици Српској од ове какву нам они намећу.



У Републици Српској у којој нам не убијају дјецу некажњено, гдје новинаре не туку, гдје се цијени стручност, гдје бахатост није врлина. Желим просперитетнију Српску гдје је људско достојанство на првом мјесту, а ми знамо како то да остваримо“, казао је Иванић.

Седмог октобра народ се бори против режима, а господин Иванић и ја, као и цијели СзП желе са народом да побиједе политике које раде против интереса народа све ове године, поручио је кандидат СзП за предсједника Републике Срспке Вукота Говедарица на конвенцији СзП у Требињу.



„Режим живи у страху који лијечи тако што застрашује народ. Ми се залажемо за демократске, достојанствене и слободне изборе и заједно са народом идемо до побједе и да вратимо Српску народа“, рекао је Говедарица.



Носилац листе СДС за ПС БиХ из Изборне јединице 3 Мирко Шаровић каже да Република Српска биљежи најгорих 12 година у својој историји због постојеће власти.

„Умјесто отварања ратних тема, треба да се отварају фабрике и радна мјеста, умјесто конфликта потребно је градити разумијевање и народну слогу, а ова власт то очигледно не може“, рекао је Шаровић додајући да седмог октобра повјерење не смијемо дати таквој политици.



Носилац листе ПДП-а за НСРС из ИЈ 9 Љубиша Крунић позвао је грађане Требиња да у што већем броју изађу на изборе:
„Умјесто пуно празних обећања, а мало дјела, умјесто бахатости којом се прикрива незнање изаберимо снагу, мудрост и достојанство Младена Иванића и енергију, вољу и поштење херцеговачког сина Вукоте Говедарице“, рекао је Крунић.

Носилац листе СДС за НС РС из Изборне јединице 9 Бранко Бутулија истиче да од 2006. године СДС упозорава на неодговрну и бахату политику постојеће власти која је довела до подјеле, понизила борце, пензионере свела на руб егзистенције, а младе раселила, због чега се таквој политици мора рећи „не“ седмог октобра.



БН ТВ