ФРА: Нејмар и ПСЖ послали јасну поруку Звезди!

Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Ницу са 3:0 у осмом колу Лиге 1.  "Експериментални" ПСЖ славио пред Звезду.  Томас Тухел се и даље игра на клупи Пари сен Жермена. . .  Лоше вести за Звезду - Нејмар наместио нишан, страдала је Ница.  Два гола Бразилца у победи у гостима, вратио се Мбапе у стартну поставу.

Фудбал 29.09.2018 | 21:10
ФРА: Нејмар и ПСЖ послали јасну поруку Звезди!
Изабраници Томаса Тухела славили су на гостовању захваљујући сјајном Нејмару који је био двоструки стрелац.

Бразилац је прво у 22. минуту сјајним шутем са неких 20-так метара савладао Бенитеса, а потом је у надокнади времена, на асистенцију Мбапеа, поставио коначних 3:0.

Између његова два гола стрелац за Парижане био је млади Нкунку у 46. минуту. 

Пари Сен Жермен после овог дуела очекује сусрет са Црвеном звездом у другом колу Лиге шампиона. Меч је на програму у среду од 21 час. 

У осам одиграних утакмица ПСЖ има исто толико победа у Лиги 1, док Ница има скор 3/1/4. 

Клуб из Париза у наредном колу Лиге 1 чека Лион, док Ница гостује Тулузу.

Томас Тухел је на клупи Пари сен Жермена ове суботе остварио и осму победу на старту првенства чиме је изједначио рекорд Лиге 1, поново у веома занимљивој формацији.

Немац још увек "тражи" најидеалнију тактику за свој нови клуб, па је тако на гостовање Ници наступио с три штопера, с Маркињосом у везном реду, Дијабијем и Нкункуом по боковима, поново с Нејмаром на месту "десетке" и сада с Мбапеом на месту истуреног нападача. 

И поново је остварио добар резултат на "Алијанц ривијери":

Парижани су до вођства дошли у 22. минуту после лепо пласиране лопте Нејмара са ивице шеснаестерца, док је млади Нкунку већ у 46. сачекао да Мбапе промаши изблиза, па га исправио.

До краја утакмице резервиста из редова Нице, Сипријен, зарадио је два жута картона и аутоматско искључење, а бројчана предност претворена је у трећи погодак на мечу у надокнади времена преко Нејмара.

Није било потребе да Тухел уводи Единсона Каванија који је читав меч преседео на клупи.

Видећемо како ће Пари сен Жермен изгледати већ у среду против Црвене звезде у Лиги шампиона (коју можете пратити на Арена Спорт преко мтс тв), од 18.55х.

Пари Сен Жермен наставља да чисти све пред собом у француској Лиги 1 и направио је добру увертиру за дуел са Црвеном звездом у среду у другом колу Лиге шампиона. Свеци су у осмом колу као гости победили Ницу са 3:0 и задржали перфектан учинак у шампионату.

Две ствари су обележиле данашњи меч на Азурној обали. Повратак у тим Килијана Мбапеа, који је одрадио три меча суспензије због глупости на мечу са Нимом, односно погодак Нејмара.

Гости из Париза су били бољи ривал и, мање-више, успешно су оправдали улогу фаворита која им је додељена и пре почетка утакмице.

Свеци су начели мрежу Нице у 22. минуту када је Нејмар лепим и прецизним ударцем са 18 метара погодио доњи десни угао. Бразилац је дао гол и у завршници првог полувремена али га је судија поништио због офсајда након употребе ВАР технологије.

На почетку другог полувремена Мбапе је могао да се упише у стрелце, али у наставку акције у 46. минуту на одбитак је натрчао Кристофер Нкунку и дуплурао предност. Парижанима је посао био знатно олакшан од 59. минута када је други жути картон и искључење зарадио Сипријен.

Коначан резултат поставио је Нејмар у другом минуту судијске надокнаде и на тај начин крунисао добру партију, потврдивши повратак у голгетерску форму.

НИЦА: Бенитез - Коли (од 46. Балотели), Сар, Данте, Ерел, Атал - Макенго (од 28. Сипријен), Тамезе, Лес Мелоу - Маолида (од 80. Среф), Сен Максим.

ПСЖ: Ареола - Керер, Силва, Кимпембе - Нкунку (од 57. Бернат), Маркињос, Рабио, Ди Мариа (од 72. Верати), Дијаби (од 72. Шупо-Мотан) - Нејмар - Мбапе.

Лига 1, осмо коло:

Ница – ПСЖ 0:3 (0:1)
Нејмар 22, 90+1, Нкунку 46

20.00 Анжер – Генган
20.00 Каен – Амијен
20.00 Лион – Нант
20.00 Рем – Бордо
20.00 Стразбур – Дижон

Недеља:

15.00 Рен – Тулуз
17.00 Монпеље – Ним
21.00 Лил – Марсеј

петак:

Сент Етјен – Монако 2:0 (1:0)
Казри 41, 54

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар