FRA: Nejmar i PSŽ poslali jasnu poruku Zvezdi!

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Nicu sa 3:0 u osmom kolu Lige 1.  "Eksperimentalni" PSŽ slavio pred Zvezdu.  Tomas Tuhel se i dalje igra na klupi Pari sen Žermena. . .  Loše vesti za Zvezdu - Nejmar namestio nišan, stradala je Nica.  Dva gola Brazilca u pobedi u gostima, vratio se Mbape u startnu postavu.

Fudbal 29.09.2018 | 21:10
FRA: Nejmar i PSŽ poslali jasnu poruku Zvezdi!
Izabranici Tomasa Tuhela slavili su na gostovanju zahvaljujući sjajnom Nejmaru koji je bio dvostruki strelac.

Brazilac je prvo u 22. minutu sjajnim šutem sa nekih 20-tak metara savladao Benitesa, a potom je u nadoknadi vremena, na asistenciju Mbapea, postavio konačnih 3:0.

Između njegova dva gola strelac za Parižane bio je mladi Nkunku u 46. minutu. 

Pari Sen Žermen posle ovog duela očekuje susret sa Crvenom zvezdom u drugom kolu Lige šampiona. Meč je na programu u sredu od 21 čas. 

U osam odigranih utakmica PSŽ ima isto toliko pobeda u Ligi 1, dok Nica ima skor 3/1/4. 

Klub iz Pariza u narednom kolu Lige 1 čeka Lion, dok Nica gostuje Tuluzu.

Tomas Tuhel je na klupi Pari sen Žermena ove subote ostvario i osmu pobedu na startu prvenstva čime je izjednačio rekord Lige 1, ponovo u veoma zanimljivoj formaciji.

Nemac još uvek "traži" najidealniju taktiku za svoj novi klub, pa je tako na gostovanje Nici nastupio s tri štopera, s Markinjosom u veznom redu, Dijabijem i Nkunkuom po bokovima, ponovo s Nejmarom na mestu "desetke" i sada s Mbapeom na mestu isturenog napadača. 

I ponovo je ostvario dobar rezultat na "Alijanc rivijeri":

Parižani su do vođstva došli u 22. minutu posle lepo plasirane lopte Nejmara sa ivice šesnaesterca, dok je mladi Nkunku već u 46. sačekao da Mbape promaši izbliza, pa ga ispravio.

Do kraja utakmice rezervista iz redova Nice, Siprijen, zaradio je dva žuta kartona i automatsko isključenje, a brojčana prednost pretvorena je u treći pogodak na meču u nadoknadi vremena preko Nejmara.

Nije bilo potrebe da Tuhel uvodi Edinsona Kavanija koji je čitav meč presedeo na klupi.

Videćemo kako će Pari sen Žermen izgledati već u sredu protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona (koju možete pratiti na Arena Sport preko mts tv), od 18.55h.

Pari Sen Žermen nastavlja da čisti sve pred sobom u francuskoj Ligi 1 i napravio je dobru uvertiru za duel sa Crvenom zvezdom u sredu u drugom kolu Lige šampiona. Sveci su u osmom kolu kao gosti pobedili Nicu sa 3:0 i zadržali perfektan učinak u šampionatu.

Dve stvari su obeležile današnji meč na Azurnoj obali. Povratak u tim Kilijana Mbapea, koji je odradio tri meča suspenzije zbog gluposti na meču sa Nimom, odnosno pogodak Nejmara.

Gosti iz Pariza su bili bolji rival i, manje-više, uspešno su opravdali ulogu favorita koja im je dodeljena i pre početka utakmice.

Sveci su načeli mrežu Nice u 22. minutu kada je Nejmar lepim i preciznim udarcem sa 18 metara pogodio donji desni ugao. Brazilac je dao gol i u završnici prvog poluvremena ali ga je sudija poništio zbog ofsajda nakon upotrebe VAR tehnologije.

Na početku drugog poluvremena Mbape je mogao da se upiše u strelce, ali u nastavku akcije u 46. minutu na odbitak je natrčao Kristofer Nkunku i duplurao prednost. Parižanima je posao bio znatno olakšan od 59. minuta kada je drugi žuti karton i isključenje zaradio Siprijen.

Konačan rezultat postavio je Nejmar u drugom minutu sudijske nadoknade i na taj način krunisao dobru partiju, potvrdivši povratak u golgetersku formu.

NICA: Benitez - Koli (od 46. Baloteli), Sar, Dante, Erel, Atal - Makengo (od 28. Siprijen), Tameze, Les Melou - Maolida (od 80. Sref), Sen Maksim.

PSŽ: Areola - Kerer, Silva, Kimpembe - Nkunku (od 57. Bernat), Markinjos, Rabio, Di Maria (od 72. Verati), Dijabi (od 72. Šupo-Motan) - Nejmar - Mbape.

Liga 1, osmo kolo:

Nica – PSŽ 0:3 (0:1)
Nejmar 22, 90+1, Nkunku 46

20.00 Anžer – Gengan
20.00 Kaen – Amijen
20.00 Lion – Nant
20.00 Rem – Bordo
20.00 Strazbur – Dižon

Nedelja:

15.00 Ren – Tuluz
17.00 Monpelje – Nim
21.00 Lil – Marsej

petak:

Sent Etjen – Monako 2:0 (1:0)
Kazri 41, 54

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar