СП: Бразил "почистио" анемичну Србију за финале!

Беспрекорни Бразилци зауставили Србију у полуфиналу СП.  Одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Светског првенства, пошто је са 3-0 у сетовима поражена од Бразила.  Србија је доживела и трећи пораз од Бразила у полуфиналима светских првенстава. Олимпијски шампион прегазио "орлове" 25:22, 25:21, 25:22.  Убише нас Бразилци - и сервисима и пријемом. . . Није се могло више, играћемо за бронзу.  Преостаје нам само да честитамо данас снажнијем противнику - 0:3.

Остали спортови 29.09.2018 | 21:00
СП: Бразил "почистио" анемичну Србију за финале!
Изабраници Николе Грбића одиграли су слаб меч и по сетовима је било 22:25, 21:25, 22:25.

У другом полуфиналу од 21.15 састају се Пољска и САД.

Од старта меча Србија није изгледала добро на терену. Доста смо грешили, Бразил је то користио и повећавао предност. "Плави" у првих 10-так поена нису успели ниједном да упасиве напад "Селесаа" и са таквом игром тешко је било остати у сету. 

Ипак, "Орлови" су стигли крајем сета на један поен заостатка, али ни то није било довољно. Први сет припао је Бразилу (25:22).

Оно што је обележило овај меч је пријем Бразила. Ма колико јако да су наши сервирали, "Селесао" је увек имао миран пријем и техничар Бруно Резенде је сјајно разигравао нападаче. 

Током другог периода игре актуелни шампиони олимпијских игара наставили су са доминацијом и са 25:21 дошли на корак од пласмана у финале. 

Трећи сет донео је доста више узбуђења, нису хтели изабраници Николе Грбића тако лако да се предају. Водили су са +3 у два наврата (9:6 и 15:12), али су Бразилци увек проналазили начин да се врате. 

На крају је и срећа била на њиховој страни и потпуно заслужено су се пласирали у велико финале Светског првенства, које се одржава у Италији и Бугарској.

Овако се не игра полуфинале Мундијала!

Одбојкаши Србије поражени су глатко од Бразила у првом полуфиналном мечу Светског првенства у Италији и Бугарској. Публика у Торину ове суботе није била у прилици да гледа узбудљиву борбу, барем не у такмици од 17 сати.

Бразил је почистио "орлове" у три сета – 25:22, 25:21, 25:22!

Потпуно заслужено троструки првак света играће у свом петом узастопном финалу, а шестом укупном. Србија ће поново морати да се задовољи борбом за бронзу, јер је и четврти пут на последњих пет Мундијала изгубила у полуфиналу, а трећи пут од Бразила. Раније смо и успевали да освојимо сет, а данас ни то. Противник у недељу ће нам бити поражени из меча САД – Пољска (играју вечерас од 21.15).

Србију коју смо гледали против Италије и ова данас дале су две потпуно различите слике. Против Бразила нам је управо недостајала таква агресивност, па чак и борбеност. О сервису и блоку да не говоримо.

Делује и да је енергија фалила тиму Николе Грбића, који је прелако падао у одлучујућим моментима, а врло тешко се подизао и правио налете. Грч и, чини се, страх од успеха оковали су "орлове", који су у најважнијем мечу на првенству одиграли најлошије (ако се изузму утакмице са Пољацима, које нису имале резултатски значај) и лако препустили Бразилу пролаз у финале.

Руку на срце, пријем Бразила је био беспрекоран, што је Бруна довело у прилику да креира нападе како је желео. И у томе је успевао. Лукас је у блоку чинио чуда и неколико пута је сам успевао да заустави нападе Срба. "Средњаци" Србије Срећко Лисинац и Марко Подрашчанин били су далеко од претходних партија на шампионату.

Ни пријем није блистао… Нападачки трио Александар Атанасијевић, Урош Ковачевић и Марко Ивовић био је расположен, али није имао подршку у осталим сегментима.

Чак и када је Бразил падао у игри и нудио нам се, пре свега у трећем сету, Србија му се "захваљивала" и одбијала прилику да преломи и дуел одведе барем у још један сет.

Једноставно, данас Србија није била на нивоу полуфинала Светског првенства.

Постоје утакмице када изгубите за длаку, али и оне када вас противник толико надигра да једноставно можете само са осмехом да му честитате и припремите се за борбу за бронзу на Светском првенству. Бразил је данас био надмоћна екипа и против Орлова Николе Грбића Бразилци су славили с 3:0 у сетовима (25:22, 25:21, 25:22). Али, и овако је то велики успех. Полуфинале Светског првенства није мала ствар!

Можда је била шанса у последњем сету да Орлови добију и притисну Бразилце, али су после предности од 15:12 дошли до 15:16 и ту су Бразилци преломили дуел. Штета...Деловало је да нам Бразил константно бежи за длаку, али видело се да су бољи за нијансу у скоро свим аспектима. Како су само сервирали, примали сервис, играли у пољу... То је пример како наш млади тим може да игра у будућности. А када дођемо до тог нивоа, биће прилике за реванш!

Имамо фантастичну репрезентацију на челу са Николом Грбићем. Можемо да будемо срећни и задовољни. Бразил је добио садашњост, будућност може да буде наша! Александар Атанасијевић је на овом мечу поновио партију од 38 освојених поена! То је најбољи показатељ потенцијала.

У првом сету наши су почели помало стидљиво, а главни утисак је био страховит сервис Бразила који је функционисао беспрекорно. Просто, сваки напад који смо имали почињао је са проблемом у сервису. Имали су наши и малу трему и то се осетило.

Чак и када смо погађали сервис, Бразилци су имали добар пријем и онда би Лукас закуцао са позиције средњег блокера. Али, онда је Марко Ивовић дошао на место сервера, повезао је ас са неколико добрих сервиса и ушли смо у егал средином првог сета. Имали смо шансе да се вратимо потпуно, али је почетак сета на крају одлучио да га Бразил и добије с 25:22. Тај слаб почетак нас је коштао...

И у другом полувремену су се догађале сличне ствари. Поново је Бразил боље нападао из почетног ударца, док су се наши мучили са пријемом. Додајте уз то фанатичност у игри у пољу и Бразил је опет имао иницијативу у сету. 

И поново су Бразилци код једног поена разлике направили неколико блокова. То је била разлика која није могла да се сустигне и Бразилци су побегли на 2:0 у сетовима. Тешко је носити се са њима када су у овако доброј форми. 

То је у полуфиналу Светског првенства велика разлика. За преокрет је нашима требало чудо.

Наговештај тог чуда био је на почетку трећег сета када су наши одбојкаши повели с 9:6, па 15:12 али... То је било све. Ту је у глави био крај.

Играћемо за бронзу са пораженим из дуела између САД-а и Пољске.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар