SP: Brazil "počistio" anemičnu Srbiju za finale!

Besprekorni Brazilci zaustavili Srbiju u polufinalu SP.  Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva, pošto je sa 3-0 u setovima poražena od Brazila.  Srbija je doživela i treći poraz od Brazila u polufinalima svetskih prvenstava. Olimpijski šampion pregazio "orlove" 25:22, 25:21, 25:22.  Ubiše nas Brazilci - i servisima i prijemom. . . Nije se moglo više, igraćemo za bronzu.  Preostaje nam samo da čestitamo danas snažnijem protivniku - 0:3.

Ostali sportovi 29.09.2018 | 21:00
SP: Brazil "počistio" anemičnu Srbiju za finale!
Izabranici Nikole Grbića odigrali su slab meč i po setovima je bilo 22:25, 21:25, 22:25.

U drugom polufinalu od 21.15 sastaju se Poljska i SAD.

Od starta meča Srbija nije izgledala dobro na terenu. Dosta smo grešili, Brazil je to koristio i povećavao prednost. "Plavi" u prvih 10-tak poena nisu uspeli nijednom da upasive napad "Selesaa" i sa takvom igrom teško je bilo ostati u setu. 

Ipak, "Orlovi" su stigli krajem seta na jedan poen zaostatka, ali ni to nije bilo dovoljno. Prvi set pripao je Brazilu (25:22).

Ono što je obeležilo ovaj meč je prijem Brazila. Ma koliko jako da su naši servirali, "Selesao" je uvek imao miran prijem i tehničar Bruno Rezende je sjajno razigravao napadače. 

Tokom drugog perioda igre aktuelni šampioni olimpijskih igara nastavili su sa dominacijom i sa 25:21 došli na korak od plasmana u finale. 

Treći set doneo je dosta više uzbuđenja, nisu hteli izabranici Nikole Grbića tako lako da se predaju. Vodili su sa +3 u dva navrata (9:6 i 15:12), ali su Brazilci uvek pronalazili način da se vrate. 

Na kraju je i sreća bila na njihovoj strani i potpuno zasluženo su se plasirali u veliko finale Svetskog prvenstva, koje se održava u Italiji i Bugarskoj.

Ovako se ne igra polufinale Mundijala!

Odbojkaši Srbije poraženi su glatko od Brazila u prvom polufinalnom meču Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj. Publika u Torinu ove subote nije bila u prilici da gleda uzbudljivu borbu, barem ne u takmici od 17 sati.

Brazil je počistio "orlove" u tri seta – 25:22, 25:21, 25:22!

Potpuno zasluženo trostruki prvak sveta igraće u svom petom uzastopnom finalu, a šestom ukupnom. Srbija će ponovo morati da se zadovolji borbom za bronzu, jer je i četvrti put na poslednjih pet Mundijala izgubila u polufinalu, a treći put od Brazila. Ranije smo i uspevali da osvojimo set, a danas ni to. Protivnik u nedelju će nam biti poraženi iz meča SAD – Poljska (igraju večeras od 21.15).

Srbiju koju smo gledali protiv Italije i ova danas dale su dve potpuno različite slike. Protiv Brazila nam je upravo nedostajala takva agresivnost, pa čak i borbenost. O servisu i bloku da ne govorimo.

Deluje i da je energija falila timu Nikole Grbića, koji je prelako padao u odlučujućim momentima, a vrlo teško se podizao i pravio nalete. Grč i, čini se, strah od uspeha okovali su "orlove", koji su u najvažnijem meču na prvenstvu odigrali najlošije (ako se izuzmu utakmice sa Poljacima, koje nisu imale rezultatski značaj) i lako prepustili Brazilu prolaz u finale.

Ruku na srce, prijem Brazila je bio besprekoran, što je Bruna dovelo u priliku da kreira napade kako je želeo. I u tome je uspevao. Lukas je u bloku činio čuda i nekoliko puta je sam uspevao da zaustavi napade Srba. "Srednjaci" Srbije Srećko Lisinac i Marko Podraščanin bili su daleko od prethodnih partija na šampionatu.

Ni prijem nije blistao… Napadački trio Aleksandar Atanasijević, Uroš Kovačević i Marko Ivović bio je raspoložen, ali nije imao podršku u ostalim segmentima.

Čak i kada je Brazil padao u igri i nudio nam se, pre svega u trećem setu, Srbija mu se "zahvaljivala" i odbijala priliku da prelomi i duel odvede barem u još jedan set.

Jednostavno, danas Srbija nije bila na nivou polufinala Svetskog prvenstva.

Postoje utakmice kada izgubite za dlaku, ali i one kada vas protivnik toliko nadigra da jednostavno možete samo sa osmehom da mu čestitate i pripremite se za borbu za bronzu na Svetskom prvenstvu. Brazil je danas bio nadmoćna ekipa i protiv Orlova Nikole Grbića Brazilci su slavili s 3:0 u setovima (25:22, 25:21, 25:22). Ali, i ovako je to veliki uspeh. Polufinale Svetskog prvenstva nije mala stvar!

Možda je bila šansa u poslednjem setu da Orlovi dobiju i pritisnu Brazilce, ali su posle prednosti od 15:12 došli do 15:16 i tu su Brazilci prelomili duel. Šteta...Delovalo je da nam Brazil konstantno beži za dlaku, ali videlo se da su bolji za nijansu u skoro svim aspektima. Kako su samo servirali, primali servis, igrali u polju... To je primer kako naš mladi tim može da igra u budućnosti. A kada dođemo do tog nivoa, biće prilike za revanš!

Imamo fantastičnu reprezentaciju na čelu sa Nikolom Grbićem. Možemo da budemo srećni i zadovoljni. Brazil je dobio sadašnjost, budućnost može da bude naša! Aleksandar Atanasijević je na ovom meču ponovio partiju od 38 osvojenih poena! To je najbolji pokazatelj potencijala.

U prvom setu naši su počeli pomalo stidljivo, a glavni utisak je bio strahovit servis Brazila koji je funkcionisao besprekorno. Prosto, svaki napad koji smo imali počinjao je sa problemom u servisu. Imali su naši i malu tremu i to se osetilo.

Čak i kada smo pogađali servis, Brazilci su imali dobar prijem i onda bi Lukas zakucao sa pozicije srednjeg blokera. Ali, onda je Marko Ivović došao na mesto servera, povezao je as sa nekoliko dobrih servisa i ušli smo u egal sredinom prvog seta. Imali smo šanse da se vratimo potpuno, ali je početak seta na kraju odlučio da ga Brazil i dobije s 25:22. Taj slab početak nas je koštao...

I u drugom poluvremenu su se događale slične stvari. Ponovo je Brazil bolje napadao iz početnog udarca, dok su se naši mučili sa prijemom. Dodajte uz to fanatičnost u igri u polju i Brazil je opet imao inicijativu u setu. 

I ponovo su Brazilci kod jednog poena razlike napravili nekoliko blokova. To je bila razlika koja nije mogla da se sustigne i Brazilci su pobegli na 2:0 u setovima. Teško je nositi se sa njima kada su u ovako dobroj formi. 

To je u polufinalu Svetskog prvenstva velika razlika. Za preokret je našima trebalo čudo.

Nagoveštaj tog čuda bio je na početku trećeg seta kada su naši odbojkaši poveli s 9:6, pa 15:12 ali... To je bilo sve. Tu je u glavi bio kraj.

Igraćemo za bronzu sa poraženim iz duela između SAD-a i Poljske.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar