ПЛ: Арсенал, Тотенхем и Сити по два пута у мету

Тежак пораз Фулама, Сити престигао Ливерпул! Фудбалери Фулама поражени су од Евертона са 0:3 у мечу седмог кола енглеске Премијер лиге на Гудисон парку.  Готово па идентични резултати утакмица у Премијер лиги овог поподнева.  Вратио се Хари! Сити и Арсенал рутински, Јокан почишћен на Гудисону! На чак пет утакмица резултат је био 2:0.

Фудбал 29.09.2018 | 18:30
ПЛ: Арсенал, Тотенхем и Сити по два пута у мету
Евертон је сва три гола постигао у другом полувремену, а могао је да слави и убедљивије да Сигурдсон није промашио пенал у 52. минуту.

Исти играч се искупио четири минута након промашеног пенала прецизним унутрашњим фелшом за 1:0.

Фулам од почетка сезоне има великих проблема са одбраном, иако је у нападу штошта добро функционисало макар против екипа које се не боре за титулу Премијер лиге. 

Евертон је то искористио у 66. минуту када је на 2:0 повисио Џенк Тосун. Тосун је остао сам у петерцу Фулама, искористио је добар центаршут и главом само спустио лопту у мрежу. 

Коначан резултат је у 89. минуту поставио Сигурдсон ударцем са 17 метара после додавања Бернарда и смушене одбране Фулама. 

Тим Славише Јокановића је после седам одиграних утакмица 16. на табели са пет бодова, док се Евертон попео на 11. место са девет бодова. 

Александар Митровић је одиграо меч за Фулам, али није успео да настави своју добру серију с почетка сезоне. 

Шампион Манчестер сити био је сигуран против Брајтона са 2:0. Водећи гол је у 29. минуту дао Рахим Стерлинг уклизавањем на пас Санеа, а код другог гола у 65. минуту Стерлинг је био асистент. 

Агуеро и он су одиграли дупли пас, Аргентинац је остао неометан испред казненог простора и погодио је за 2:0. 

Манчестер сити је овом победом преузео прво место од Ливерпула бар док Ливерпул и Челси не одиграју свој меч касније у суботу. 

Арсенал је питање победника у мечу са Вотфордом решио за два минута од 81. до 83. минута. Прво је Каткарт постигао ауто-гол у 81, а онда је Месут Езил добро испратио центаршут Лаказета и поставио коначан резултат у 83. минуту.

Евертон је у надокнади времена постигао трећи гол против Фулама и тако једини овог поподнева у термину од 16 часова "покварио" готово па идентичне резултате.

На чак пет мечева у овом термину видели смо тријумфе тимова од 2:0 или 0:2, док су "карамеле" искористиле лоше издање тима Славише Јокановића. Фулам је био безопасан на "Гудисону" и за 90 минута није упутио нити шут ка голу Џордана Пикфорда, док су победу домаћину донели Сигурдсон (x2) и Тосун у наставку утакмице.

С тим да је Исланђанин промашио и пенал: Евертон - Фулам 3:0 (0:0).

Тотенхем је везао другу узастопну победу у Премијер лиги на гостовању Хадерсфилду (2:0) погоцима Харија Кејна из првог полувремена.

Сјајни енглески нападач је прво погодио на асистенцију Кирана Трипијера у 25. минуту, да би десет минута касније погодио и из једанаестерца. До краја меча остао је исти резултат на снази, па је Тотенхем месец дана без Делеа Алија почео тријумфално.

Исти резултат остварио је Манчестер сити против Брајтона (2:0) головима Стерлинга из првог, односно Агуера из другог полувремена, док је Арсеналу било потребно више времена.

На "Емирејтсу" је гостовао највеће изненађење досадашњег дела сезоне, екипа Вотфорда, али као и Манчестер јунајтед - и Арсенал је успео да их "сломи". Тек у 80. минуту Алекс Ивоби је пробио по левој страни и послао оштру лопту на Лаказета, а неспретни Кеткарт је петом проследио у мрежу свог голмана Бена Фостера.

Само два минута касније Арсенал је "поновио" акцију и овога пута је у мрежу лопту сместио Месут Озил, за седму узастопну победу тима Унаија Емерија.

Лоша вест за шпанског тренера на овом мечу била је повреда Петра Чеха.

У ранијем термину видели смо победу Вест Хема против Манчестер јунајтеда (3:1).

Поново ради Хари Кејн! Гоглетер Тотенхема наговестио је да се враћа у препознатљиву форму са нова два гола на гостовању у Хадерсфилду. Први главом, други са пенала, оба у првом полувремену и довољно за лагани тријумф Певаца од 2:0.

Тотенхем је био бољи, није се напрезао и из разлога што га средином недеље очекује окршај са Барселоном у Лиги шампиона па је рутински уписао нову победу.

Сигуран је био и Манчестер Сити који је ипшак сломио отпор жилавог Брајтона на Етихаду и славио са 2:0. Рхим Стерлинг је после сјајне контре у првом полувремену довео Грађане у вођство, а тачку на меч ставио је сјајни Серхио Агуеро у 65. минуту.

Само минут касније Гвардиола је извео Аргентинца из игре, требаће му у торак на гостовању Хофенхајму где јури прву победу у Лиги шампиона.

Арсенал је дуго ломио отпор Вотфорда и успео на крају. Прво је Каткарт дао аутогол у 81. минуту, а затим и Месут Озил у 83. отклонио сваку дилему и донео Тобџијама пету узастопну победу у Премијер лиги.

Сјајни Вулверхемптон савладао је на свом терену Саутемптон са 2:0 и потврдио да бодови протиов Ситија и Јунајтеда нису били случајни, а сигуран је био и Лестер који је пред препуним Сент Џејмс Парком добио Њукасл (2:0) и наставио му мизерни низ без победе у новој сезони.

На крају катастрофу је у другом полувремену доживео Јокановићев Фулам. Евертон је по нотама Гилфија Сигурдсона прегазио лондонски тим - 3:0, а Исланђанин се истакао са два гола (промашио је и пенал). Фулам је одиграо вероватно најлошији меч ове сезоне, а није се прославио ни Александар Митровић који је за 90 минута успео само да заради жути картон. 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 7. КОЛО:

Вест Хем - Манчестер јунајтед 3:1 (2:0)
/Андерсон 5, Линделеф 43аг, Арнаутовић 73 - Рашфорд 70/

Арсенал - Вотфорд 2:0 (0:0)
/Кеткарт 81 аг, Озил 83/

Евертон - Фулам 3:0 (0:0)
/Сигурдсон 56, 89, Тосун 66/

Хадерсфилд - Тотенхем 0:2 (0:2)
/Кејн 25, 34/

Манчестер сити - Брајтон 2:0 (1:0)
/Стерлинг 29, Агуеро 65/

Њукасл - Лестер 0:2 (0:1)
/Варди 30, Мегвајер 73/

Вулверхемптон - Саутемптон 2:0 (0:0)
/Кавалеиро 79, Ђони 87/

Челси - Ливерпул (18.30)

недеља

Кардиф - Барнли (17.00)

понедељак

Борнмут - Кристал Палас (21.00)

ТАБЕЛА: Сити 19, Ливерпул (-1) 18, Челси (-1) 16, Тотенхем 15, Арсенал 15, Вотфорд 13, Лестер 12, Вулверхемптон 12, Борнмут (-1) 10, Манчестер јунајтед 10, Евертон 9, Кристал Палас (-1) 7, Вест Хем 7, Брајтон 5 Саутемптон 5, Фулам 5, Барли (-1) 4, Њукасл 2, Кардиф (-1) 2, Хадерсфилд 2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар