PL: Arsenal, Totenhem i Siti po dva puta u metu

Težak poraz Fulama, Siti prestigao Liverpul! Fudbaleri Fulama poraženi su od Evertona sa 0:3 u meču sedmog kola engleske Premijer lige na Gudison parku.  Gotovo pa identični rezultati utakmica u Premijer ligi ovog popodneva.  Vratio se Hari! Siti i Arsenal rutinski, Jokan počišćen na Gudisonu! Na čak pet utakmica rezultat je bio 2:0.

Fudbal 29.09.2018 | 18:30
PL: Arsenal, Totenhem i Siti po dva puta u metu
Everton je sva tri gola postigao u drugom poluvremenu, a mogao je da slavi i ubedljivije da Sigurdson nije promašio penal u 52. minutu.

Isti igrač se iskupio četiri minuta nakon promašenog penala preciznim unutrašnjim felšom za 1:0.

Fulam od početka sezone ima velikih problema sa odbranom, iako je u napadu štošta dobro funkcionisalo makar protiv ekipa koje se ne bore za titulu Premijer lige. 

Everton je to iskoristio u 66. minutu kada je na 2:0 povisio Dženk Tosun. Tosun je ostao sam u petercu Fulama, iskoristio je dobar centaršut i glavom samo spustio loptu u mrežu. 

Konačan rezultat je u 89. minutu postavio Sigurdson udarcem sa 17 metara posle dodavanja Bernarda i smušene odbrane Fulama. 

Tim Slaviše Jokanovića je posle sedam odigranih utakmica 16. na tabeli sa pet bodova, dok se Everton popeo na 11. mesto sa devet bodova. 

Aleksandar Mitrović je odigrao meč za Fulam, ali nije uspeo da nastavi svoju dobru seriju s početka sezone. 

Šampion Mančester siti bio je siguran protiv Brajtona sa 2:0. Vodeći gol je u 29. minutu dao Rahim Sterling uklizavanjem na pas Sanea, a kod drugog gola u 65. minutu Sterling je bio asistent. 

Aguero i on su odigrali dupli pas, Argentinac je ostao neometan ispred kaznenog prostora i pogodio je za 2:0. 

Mančester siti je ovom pobedom preuzeo prvo mesto od Liverpula bar dok Liverpul i Čelsi ne odigraju svoj meč kasnije u subotu. 

Arsenal je pitanje pobednika u meču sa Votfordom rešio za dva minuta od 81. do 83. minuta. Prvo je Katkart postigao auto-gol u 81, a onda je Mesut Ezil dobro ispratio centaršut Lakazeta i postavio konačan rezultat u 83. minutu.

Everton je u nadoknadi vremena postigao treći gol protiv Fulama i tako jedini ovog popodneva u terminu od 16 časova "pokvario" gotovo pa identične rezultate.

Na čak pet mečeva u ovom terminu videli smo trijumfe timova od 2:0 ili 0:2, dok su "karamele" iskoristile loše izdanje tima Slaviše Jokanovića. Fulam je bio bezopasan na "Gudisonu" i za 90 minuta nije uputio niti šut ka golu Džordana Pikforda, dok su pobedu domaćinu doneli Sigurdson (x2) i Tosun u nastavku utakmice.

S tim da je Islanđanin promašio i penal: Everton - Fulam 3:0 (0:0).

Totenhem je vezao drugu uzastopnu pobedu u Premijer ligi na gostovanju Hadersfildu (2:0) pogocima Harija Kejna iz prvog poluvremena.

Sjajni engleski napadač je prvo pogodio na asistenciju Kirana Tripijera u 25. minutu, da bi deset minuta kasnije pogodio i iz jedanaesterca. Do kraja meča ostao je isti rezultat na snazi, pa je Totenhem mesec dana bez Delea Alija počeo trijumfalno.

Isti rezultat ostvario je Mančester siti protiv Brajtona (2:0) golovima Sterlinga iz prvog, odnosno Aguera iz drugog poluvremena, dok je Arsenalu bilo potrebno više vremena.

Na "Emirejtsu" je gostovao najveće iznenađenje dosadašnjeg dela sezone, ekipa Votforda, ali kao i Mančester junajted - i Arsenal je uspeo da ih "slomi". Tek u 80. minutu Aleks Ivobi je probio po levoj strani i poslao oštru loptu na Lakazeta, a nespretni Ketkart je petom prosledio u mrežu svog golmana Bena Fostera.

Samo dva minuta kasnije Arsenal je "ponovio" akciju i ovoga puta je u mrežu loptu smestio Mesut Ozil, za sedmu uzastopnu pobedu tima Unaija Emerija.

Loša vest za španskog trenera na ovom meču bila je povreda Petra Čeha.

U ranijem terminu videli smo pobedu Vest Hema protiv Mančester junajteda (3:1).

Ponovo radi Hari Kejn! Gogleter Totenhema nagovestio je da se vraća u prepoznatljivu formu sa nova dva gola na gostovanju u Hadersfildu. Prvi glavom, drugi sa penala, oba u prvom poluvremenu i dovoljno za lagani trijumf Pevaca od 2:0.

Totenhem je bio bolji, nije se naprezao i iz razloga što ga sredinom nedelje očekuje okršaj sa Barselonom u Ligi šampiona pa je rutinski upisao novu pobedu.

Siguran je bio i Mančester Siti koji je ipšak slomio otpor žilavog Brajtona na Etihadu i slavio sa 2:0. Rhim Sterling je posle sjajne kontre u prvom poluvremenu doveo Građane u vođstvo, a tačku na meč stavio je sjajni Serhio Aguero u 65. minutu.

Samo minut kasnije Gvardiola je izveo Argentinca iz igre, trebaće mu u torak na gostovanju Hofenhajmu gde juri prvu pobedu u Ligi šampiona.

Arsenal je dugo lomio otpor Votforda i uspeo na kraju. Prvo je Katkart dao autogol u 81. minutu, a zatim i Mesut Ozil u 83. otklonio svaku dilemu i doneo Tobdžijama petu uzastopnu pobedu u Premijer ligi.

Sjajni Vulverhempton savladao je na svom terenu Sautempton sa 2:0 i potvrdio da bodovi protiov Sitija i Junajteda nisu bili slučajni, a siguran je bio i Lester koji je pred prepunim Sent Džejms Parkom dobio Njukasl (2:0) i nastavio mu mizerni niz bez pobede u novoj sezoni.

Na kraju katastrofu je u drugom poluvremenu doživeo Jokanovićev Fulam. Everton je po notama Gilfija Sigurdsona pregazio londonski tim - 3:0, a Islanđanin se istakao sa dva gola (promašio je i penal). Fulam je odigrao verovatno najlošiji meč ove sezone, a nije se proslavio ni Aleksandar Mitrović koji je za 90 minuta uspeo samo da zaradi žuti karton. 

PREMIJER LIGA 7. KOLO:

Vest Hem - Mančester junajted 3:1 (2:0)
/Anderson 5, Lindelef 43ag, Arnautović 73 - Rašford 70/

Arsenal - Votford 2:0 (0:0)
/Ketkart 81 ag, Ozil 83/

Everton - Fulam 3:0 (0:0)
/Sigurdson 56, 89, Tosun 66/

Hadersfild - Totenhem 0:2 (0:2)
/Kejn 25, 34/

Mančester siti - Brajton 2:0 (1:0)
/Sterling 29, Aguero 65/

Njukasl - Lester 0:2 (0:1)
/Vardi 30, Megvajer 73/

Vulverhempton - Sautempton 2:0 (0:0)
/Kavaleiro 79, Đoni 87/

Čelsi - Liverpul (18.30)

nedelja

Kardif - Barnli (17.00)

ponedeljak

Bornmut - Kristal Palas (21.00)

TABELA: Siti 19, Liverpul (-1) 18, Čelsi (-1) 16, Totenhem 15, Arsenal 15, Votford 13, Lester 12, Vulverhempton 12, Bornmut (-1) 10, Mančester junajted 10, Everton 9, Kristal Palas (-1) 7, Vest Hem 7, Brajton 5 Sautempton 5, Fulam 5, Barli (-1) 4, Njukasl 2, Kardif (-1) 2, Hadersfild 2.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar