БЛ: Прва побједа Шалкеа, Вељковић "поцрвенео"!

Ајнтрахт у зони испадања! Фудбалери Шалкеа остварили су први тријумф у овој сезони Бундеслиге у мечу шестог кола против Мајнца и тако дошли до првих бодова.  Какав голман, какав суви геније! Невероватан аутогол чувара мреже Штутгарта, светског шампиона из Бразила.

Фудбал 29.09.2018 | 18:15
БЛ: Прва побједа Шалкеа, Вељковић "поцрвенео"!
Шалке за који игра српски интернационалац Матија Настасић славио је минималним резултатом 1:0 голом Шофа у првом полувремену.

Шоф је сјајно скочио после центаршута Конопљанке у 11. минуту и главом погодио мрежу гостију за прва три бода ове сезоне.

Шалке више није последњи на табели пошто је тријумфом престигао Хановер и тренутно је 17. на табели Бундеслиге. 

А Ајнтрахт из Франкфурта за који играју Лука Јовић, Филип Костић и Мијат Гаћиновић је пао у зону испадања после победе Штутгарта над Вердером из Бремена 2:1. 

Милош Вељковић је одиграо само до 36. минута за Вердер и тада је добио други жути картон и искључен је из игре. У том тренутку Вердер се већ суочавао са заостатком после гола Анастасиоса Дониса из 19. минута. 

И тако ослабљен, Вердер успева да изједначи у 68. минуту после катастрофалне грешке голмана Штутгарта Зидера који је промашио повратну лопту из аута и пустио је у своју мрежу за 1:1. 

Победу за Штутгарт обезбеђује Гонсало Кастро у 75. минуту после контре "Шваба" и ефектног шута у доњи угао гола који је бранио Павленка. 

Штутгарт је победом истиснуо Ајнтрахт на 16. место и попео се до 15. са пет бодова, док је Вердер петопласиран са 11 бодоова.

"Краљевско-плави" су у шестом покушају успјели доћи до првих бодова ове сезоне.

Екипа Доменика Тедеска је до вођства дошла у 11. минуту, у наставку сусрета имала иницијативу али није успјела да дође до другог поготка којим би меч ставили изван домашаја гостију који су у посљедњим минутама нападали са свих једанаест играча али су домаћини издржали притисак.

ШАЛКЕ - МАЈНЦ 1:0 (1:0)

Пред крцатим трибинама "Фелтинс Арене" најинспирисанији играч на терену је био Јехвен Конопљанка који је по лијевом крилу правио велике проблеме гостима. Украјинац, којем је данас рођендан, је управо по лијевој страни пронашао простор за центаршут који је одлично у 11. минуту испратио Алесандро Шоф и погодио ближу стативу за вођство домаћих.

Шалке је у наставку сусрета држао иницијативу, али се резултат до краја није мијењао.

Поподне за заборав је у Штутгарту имао репрезентативац Србије Милош Вељковић.

Наиме, Данијел Дидави је сјаним додавањем у простор избацио Анастасиоса Дониса који је у трци "један на један" био бржи од српског интернационалца, у пријему лопте заобишао истрчалог Јирија Павленку и погодио небрањену мрежу.

Лош дан Вељковић је заокружио у 36. минуту када је на ивици шеснаестерца за дрес повукао Данијела Дидавија, зарадио други жути картон и свој тим оставио са голом заостатка и играчем мање.

Вердер је у другом полувремену успио да дође до поравнања, али су домаћини ипак искористили играча више и дошли до прве побједе у сезони.

Одличан меч са чак четири поготка је виђен у Волфсбургу гдје је домаћин подијелио бодове са Борусијом из Менхенгладбаха, док је Лајпциг био бољи од Хофенхајма у гостима.

Домаћа публика у Синсхајму није добила оно што је очекивала, напротив.

Гости из Лајпцига, које ће од наредне сезоне са клупе предводити управо тренер Хофенхајма Јулијан Нагелсман, су након слабог првог дијела игре у наставку са два поготка Јусуфа Поулсена стигли до три бода са којима су дошли до шестог мјеста. Првопласирани Бајерн има само два бода више...

Не баш занимљиво поподне у Бундеслиги обележили су црвени картон Милоша Вељковића, победа Љапцига у "пластичном" дербију и пресмешан аутогол Рона Роберта Цилера, голмана светског шампиона из Бразила 2014.

Истина, био је тада резервна опција, али је данас у тандему са младим хрватским беком Борном Сосом креирао једну од најкомичнијих ситуација у овој сезони. Наиме, бивши бек Динама му је вратио лопту руком из аута, Цилер сређивао копачку, а кад је схватио да му лопта иде у сусрет покушао је да је заустави. Није успео, закачила га је, прешла преко ноге и завршила у мрежи па је Вердер добио поклон изједначење.

Да је није дирао, вероватно не би био гол, овако, преварио се, али тај кикс није коштао скупо играче Штутгарта. Потпомогнути црвеним картоном Вељковића, чист после два беопотребна фаула у размаку од 26 минута, стигли су до првог тријумфа у сезони. Грк Донис и Гонзало Кастро побринули су се да Швабе упишу тријумф и зауставе сјајну серију Вердера.

У "пластичном" дербију Јулијан Нагелсман се није баш у лепом светлу приказао новим послодавцима. Лајпциг је као гост победио Хофенхајм са 2:1, а преко довструког стрелца Јусуфа Поулсена лако су гости стигли до фине предности. Пораз домаћина ублажио је Андреј Крамарић са беле тачке у трећем минуту надокнаде.

Премијерну победу у новој сезони остварио је и Шалке и то теже него што се очекивало. У Гелземкирхерну је минимално савладан комбиновани тим Мајнца са 1:0, а стрелац је био Аустријанац Шеф у 11. минуту. Матија Настасић је одиграо читав меч за Шалке сасвим сполидно.

Нирнберг се убедљивим тријумфом над Фортуном од 3:0 рехабилитовао после дебакла у Дортмунду (7:0), док је у сјајном дуелу Волфзбург два пута надокнадио предност Менхенгладбаха и освојио бод - 2:2.

Бундеслига, шесто коло:

Хофенхајм – Лајпциг 1:2 (0:0)
Нирнберг – Фортуна Диселдорф 3:0 (1:0)
Шалке – Мајнц 1:0 (1:0)
Штутгарт – Вердер 2:1 (1:0)
Волфсбург – Менхенгладбах 2:2 (1:1)

18:30 Леверкузен – Дортмунд

недеља:

15.30 Ајнтрахт Франкфурт – Хановер
18.00 Аугсбург – Фрајбург

Петак:

Херта – Бајерн 2:0 (2:0)
Ибишевић 23п, Дуда 44

ТАБЕЛА: Бајерн (13, Херта (13, Борусија Дортмунд 11 (-1), Борусија Менхенгладбах 11, Вердер 11, Лајпциг 11, Волфсбург 9, Мајнц 8, Нирнберг 8, Хофенхајм 7, Фрајбург 7 (-1), Бајер Л. 6 (-1), Аугзбург 5 (-1), Диселдорф 5, Штутгарт 5, Ајнтрахт 4 (-1), Шалке 3, Хановер 2 (-1).

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар