BL: Prva pobjeda Šalkea, Veljković "pocrveneo"!

Ajntraht u zoni ispadanja! Fudbaleri Šalkea ostvarili su prvi trijumf u ovoj sezoni Bundeslige u meču šestog kola protiv Majnca i tako došli do prvih bodova.  Kakav golman, kakav suvi genije! Neverovatan autogol čuvara mreže Štutgarta, svetskog šampiona iz Brazila.

Fudbal 29.09.2018 | 18:15
BL: Prva pobjeda Šalkea, Veljković "pocrveneo"!
Šalke za koji igra srpski internacionalac Matija Nastasić slavio je minimalnim rezultatom 1:0 golom Šofa u prvom poluvremenu.

Šof je sjajno skočio posle centaršuta Konopljanke u 11. minutu i glavom pogodio mrežu gostiju za prva tri boda ove sezone.

Šalke više nije poslednji na tabeli pošto je trijumfom prestigao Hanover i trenutno je 17. na tabeli Bundeslige. 

A Ajntraht iz Frankfurta za koji igraju Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović je pao u zonu ispadanja posle pobede Štutgarta nad Verderom iz Bremena 2:1. 

Miloš Veljković je odigrao samo do 36. minuta za Verder i tada je dobio drugi žuti karton i isključen je iz igre. U tom trenutku Verder se već suočavao sa zaostatkom posle gola Anastasiosa Donisa iz 19. minuta. 

I tako oslabljen, Verder uspeva da izjednači u 68. minutu posle katastrofalne greške golmana Štutgarta Zidera koji je promašio povratnu loptu iz auta i pustio je u svoju mrežu za 1:1. 

Pobedu za Štutgart obezbeđuje Gonsalo Kastro u 75. minutu posle kontre "Švaba" i efektnog šuta u donji ugao gola koji je branio Pavlenka. 

Štutgart je pobedom istisnuo Ajntraht na 16. mesto i popeo se do 15. sa pet bodova, dok je Verder petoplasiran sa 11 bodoova.

"Kraljevsko-plavi" su u šestom pokušaju uspjeli doći do prvih bodova ove sezone.

Ekipa Domenika Tedeska je do vođstva došla u 11. minutu, u nastavku susreta imala inicijativu ali nije uspjela da dođe do drugog pogotka kojim bi meč stavili izvan domašaja gostiju koji su u posljednjim minutama napadali sa svih jedanaest igrača ali su domaćini izdržali pritisak.

ŠALKE - MAJNC 1:0 (1:0)

Pred krcatim tribinama "Feltins Arene" najinspirisaniji igrač na terenu je bio Jehven Konopljanka koji je po lijevom krilu pravio velike probleme gostima. Ukrajinac, kojem je danas rođendan, je upravo po lijevoj strani pronašao prostor za centaršut koji je odlično u 11. minutu ispratio Alesandro Šof i pogodio bližu stativu za vođstvo domaćih.

Šalke je u nastavku susreta držao inicijativu, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

Popodne za zaborav je u Štutgartu imao reprezentativac Srbije Miloš Veljković.

Naime, Danijel Didavi je sjanim dodavanjem u prostor izbacio Anastasiosa Donisa koji je u trci "jedan na jedan" bio brži od srpskog internacionalca, u prijemu lopte zaobišao istrčalog Jirija Pavlenku i pogodio nebranjenu mrežu.

Loš dan Veljković je zaokružio u 36. minutu kada je na ivici šesnaesterca za dres povukao Danijela Didavija, zaradio drugi žuti karton i svoj tim ostavio sa golom zaostatka i igračem manje.

Verder je u drugom poluvremenu uspio da dođe do poravnanja, ali su domaćini ipak iskoristili igrača više i došli do prve pobjede u sezoni.

Odličan meč sa čak četiri pogotka je viđen u Volfsburgu gdje je domaćin podijelio bodove sa Borusijom iz Menhengladbaha, dok je Lajpcig bio bolji od Hofenhajma u gostima.

Domaća publika u Sinshajmu nije dobila ono što je očekivala, naprotiv.

Gosti iz Lajpciga, koje će od naredne sezone sa klupe predvoditi upravo trener Hofenhajma Julijan Nagelsman, su nakon slabog prvog dijela igre u nastavku sa dva pogotka Jusufa Poulsena stigli do tri boda sa kojima su došli do šestog mjesta. Prvoplasirani Bajern ima samo dva boda više...

Ne baš zanimljivo popodne u Bundesligi obeležili su crveni karton Miloša Veljkovića, pobeda Ljapciga u "plastičnom" derbiju i presmešan autogol Rona Roberta Cilera, golmana svetskog šampiona iz Brazila 2014.

Istina, bio je tada rezervna opcija, ali je danas u tandemu sa mladim hrvatskim bekom Bornom Sosom kreirao jednu od najkomičnijih situacija u ovoj sezoni. Naime, bivši bek Dinama mu je vratio loptu rukom iz auta, Ciler sređivao kopačku, a kad je shvatio da mu lopta ide u susret pokušao je da je zaustavi. Nije uspeo, zakačila ga je, prešla preko noge i završila u mreži pa je Verder dobio poklon izjednačenje.

Da je nije dirao, verovatno ne bi bio gol, ovako, prevario se, ali taj kiks nije koštao skupo igrače Štutgarta. Potpomognuti crvenim kartonom Veljkovića, čist posle dva beopotrebna faula u razmaku od 26 minuta, stigli su do prvog trijumfa u sezoni. Grk Donis i Gonzalo Kastro pobrinuli su se da Švabe upišu trijumf i zaustave sjajnu seriju Verdera.

U "plastičnom" derbiju Julijan Nagelsman se nije baš u lepom svetlu prikazao novim poslodavcima. Lajpcig je kao gost pobedio Hofenhajm sa 2:1, a preko dovstrukog strelca Jusufa Poulsena lako su gosti stigli do fine prednosti. Poraz domaćina ublažio je Andrej Kramarić sa bele tačke u trećem minutu nadoknade.

Premijernu pobedu u novoj sezoni ostvario je i Šalke i to teže nego što se očekivalo. U Gelzemkirhernu je minimalno savladan kombinovani tim Majnca sa 1:0, a strelac je bio Austrijanac Šef u 11. minutu. Matija Nastasić je odigrao čitav meč za Šalke sasvim spolidno.

Nirnberg se ubedljivim trijumfom nad Fortunom od 3:0 rehabilitovao posle debakla u Dortmundu (7:0), dok je u sjajnom duelu Volfzburg dva puta nadoknadio prednost Menhengladbaha i osvojio bod - 2:2.

Bundesliga, šesto kolo:

Hofenhajm – Lajpcig 1:2 (0:0)
Nirnberg – Fortuna Diseldorf 3:0 (1:0)
Šalke – Majnc 1:0 (1:0)
Štutgart – Verder 2:1 (1:0)
Volfsburg – Menhengladbah 2:2 (1:1)

18:30 Leverkuzen – Dortmund

nedelja:

15.30 Ajntraht Frankfurt – Hanover
18.00 Augsburg – Frajburg

Petak:

Herta – Bajern 2:0 (2:0)
Ibišević 23p, Duda 44

TABELA: Bajern (13, Herta (13, Borusija Dortmund 11 (-1), Borusija Menhengladbah 11, Verder 11, Lajpcig 11, Volfsburg 9, Majnc 8, Nirnberg 8, Hofenhajm 7, Frajburg 7 (-1), Bajer L. 6 (-1), Augzburg 5 (-1), Diseldorf 5, Štutgart 5, Ajntraht 4 (-1), Šalke 3, Hanover 2 (-1).

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar