Ф1: Ботасу пол у Сочију - Мерцедеси испред Ферарија!

Возач Мерцедеса Валтери Ботас освојио је "пол" позицију у квалификацијама за Велику награду Сочија у шампионату Формуле 1.  Већ смо навикли: Доминација Мерцедеса у Сочију! Овога пута на "пол" позицији биће Финац. . .

Остали спортови 29.09.2018 | 21:20
Ф1: Ботасу пол у Сочију - Мерцедеси испред Ферарија!
Ботас је најбржи круг у квалификацијама извезао за минут 31,387 секунди.

Њему ће друштво у првом стартном реду правити клупски колега Британац Луис Хамилтон који је имао 145 хиљадитих делова секунде лошије време, док су иза возача Мерцедеса, Себастијан Фетел и Кими Раиконен из Ферарија.

Са петог места на сутрашњој трци за Велику награду Русије стартоваће Кевин Магнусен из Хаса, а иза њега налази се Естебан Окон из Форс Индије. 

Фетел је под великим притиском у Русији јер заостаје 40 бодова за лидером Ф1 Хамилтоном, а до краја сезоне на прасполагању је још максимално 150. 

На месту где су претходне четири године тријумфовали - Мерцедеси сада имају "пол".

Возач Мерцедеса Валтери Ботас кренуће са "пол" позиције на трци за Велику награду Русије у Формули 1 у Сочију, пошто је данас у квалификацијама имао најбрже време, и тако иза себе оставио клупског колегу лидера шампионата Луиса Хамилтона.

У другом реду следе два Ферарија: тандем Себастијан Фетел и Кими Раиконен.

Добар пласман забележио је Кевин Магнусен из екипе Хас који ће стартовати као пети, док су у десет најбољепласираних још и Естебан Окон (Форс Индија), Шарл Леклер (Заубер), Серхио Перез (Форс Индија), Роман Грожан (Хас) и Маркус Ериксон (Заубер).

Хамилтон, седам трка пре краја, води у генералном поретку са 281 бодом, 40 више од Фетела, Раиконен има 174, а Ботас 171.

Трка за Велику награду Русије вози се у недељу од 13.10.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар