F1: Botasu pol u Sočiju - Mercedesi ispred Ferarija!

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je "pol" poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Sočija u šampionatu Formule 1.  Već smo navikli: Dominacija Mercedesa u Sočiju! Ovoga puta na "pol" poziciji biće Finac. . .

Ostali sportovi 29.09.2018 | 21:20
F1: Botasu pol u Sočiju - Mercedesi ispred Ferarija!
Botas je najbrži krug u kvalifikacijama izvezao za minut 31,387 sekundi.

Njemu će društvo u prvom startnom redu praviti klupski kolega Britanac Luis Hamilton koji je imao 145 hiljaditih delova sekunde lošije vreme, dok su iza vozača Mercedesa, Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen iz Ferarija.

Sa petog mesta na sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Rusije startovaće Kevin Magnusen iz Hasa, a iza njega nalazi se Esteban Okon iz Fors Indije. 

Fetel je pod velikim pritiskom u Rusiji jer zaostaje 40 bodova za liderom F1 Hamiltonom, a do kraja sezone na praspolaganju je još maksimalno 150. 

Na mestu gde su prethodne četiri godine trijumfovali - Mercedesi sada imaju "pol".

Vozač Mercedesa Valteri Botas krenuće sa "pol" pozicije na trci za Veliku nagradu Rusije u Formuli 1 u Sočiju, pošto je danas u kvalifikacijama imao najbrže vreme, i tako iza sebe ostavio klupskog kolegu lidera šampionata Luisa Hamiltona.

U drugom redu slede dva Ferarija: tandem Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen.

Dobar plasman zabeležio je Kevin Magnusen iz ekipe Has koji će startovati kao peti, dok su u deset najboljeplasiranih još i Esteban Okon (Fors Indija), Šarl Lekler (Zauber), Serhio Perez (Fors Indija), Roman Grožan (Has) i Markus Erikson (Zauber).

Hamilton, sedam trka pre kraja, vodi u generalnom poretku sa 281 bodom, 40 više od Fetela, Raikonen ima 174, a Botas 171.

Trka za Veliku nagradu Rusije vozi se u nedelju od 13.10.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar